У російських спецслужбах діють спецпідрозділи з кібератак проти України

09 березня 2021, 15:45
Власник сторінки
военный инженер
0
19
У російських спецслужбах діють спецпідрозділи з кібератак проти України

У складі спецслужб Російської Федерації є спеціальні підрозділи, основною функцією яких є проведення кібератак, спрямованих проти України.

Про це під час форуму “Україна 30” заявив начальник управління департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Ілля Вітюк.

“Є певні підрозділи, спеціалізація яких – саме Україна. Тобто це їх робота, люди отримують за це заробітну плату, інші кошти. Це можуть бути державні і недержавні медіаресурси. Є конкретна сила, яка сьогодні нам протистоїть”, – заявив Вітюк.

Він зазначив, що українській стороні вдалося зібрати доказову базу, яка свідчить про координацію ряду організацій, які здійснювали кібератаки на українські органи влади.

Всього в 2020 році в СБУ заблокували понад 2,5 тисячі спільнот в соціальних мережах з мільйонною аудиторією, понад 20 ботоферм з потужністю більш ніж 60 тисяч акаунтів, а також нейтралізувала понад 600 кібератак на органи держвлади.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Россия,СБУ,кибератака,кибербезопасность,гибридная война
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.