Українські моряки незаконно їздили працювати в окупований Крим

22 січня 2021, 15:07
Власник сторінки
военный инженер
0
26
Українські моряки незаконно їздили працювати в окупований Крим

Служба безпеки України провела обшуки у групі компаній «Трансшип», яка підозрюється у схемі незаконного переправлення моряків до окупованого Криму, повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організувало оборудку керівництво однієї з міжнародних груп морських компаній. Вони тривалий час наймали на свої судна українських моряків. Потім буксири компанії незаконно вирушали до тимчасово окупованого Криму і після виконання робіт поверталися в українські порти. У такий спосіб моряки порушували порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, - йдеться у повідомленні.

У межах кримінального провадження правоохоронці провели дванадцять обшуків у приміщеннях та суднах групи компаній. Під час слідчих дій вилучено суднову документацію, комп’ютерну техніку і флеш-накопичувачі, договори, у тому числі укладені з резидентами РФ, майже 20 печаток приватних комерційних структур, документи щодо фрахту буксирів.

Виявлені докази вказують на організацію групою компаній незаконних каналів направлення моряків на роботу в закритих портах України у тимчасово анексованому Криму. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,Одеса,украинские моряки,Крим,кримінальне провадження,окуповані території
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.