СБУ блокувала у Києві масштабний збут наркотиків

18 грудня 2020, 15:10
Власник сторінки
военный инженер
0
23

СБУ блокувала у Києві масштабний збут наркотиків та психотропів через Інтернет

Співробітники спецслужби встановили, що організувала незаконний бізнес група киян, які добре знаються на сучасних ІТ-технологіях. Вони орендували приватний будинок, де облаштували лабораторію, в якій виготовляли для продажу психотропні речовини в особливо великих розмірах.

Учасники наркоугруповання закуповували прекурсори та реалізовували товар оптовими партіями через спеціально створені інтернет-магазини. Розрахунки проводились через електронні платіжні системи та криптовалюти.

Учасники угруповання діяли з дотриманням умов суворої конспірації, зокрема використовували конспіративні квартири для прикриття протиправної діяльності. Збут заборонених речовин наркоділки здійснювали через так звані закладки або надсилали операторами поштового зв’язку. Основними клієнтами угруповання були молоді люди.

За попередніми даними, зловмисники діяли понад рік, щомісячний обіг становив у середньому 2 мільйони гривень.

У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБУ провели у Києві 8 обшуків, зокрема у нарколабораторії та за місцями проживання фігурантів. Вилучено майже 300 кілограмів прекурсорів та хімічних речовин, 20 кілограмів психотропу PVP, понад 200 пігулок MDMA, 3 кілограми канабісу, 100 грамів амфетаміну. За попередніми оцінками, вартість виявлених наркотиків за цінами чорного ринку становить майже 10 мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали 7 учасників організованого угруповання, у тому числі організаторів, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 9 до 12 років із конфіскацією майна.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Киев,интернет,СБУ,наркоторговля
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.