В СБУ розкрили подробиці обшуків у екс-голови Одеської облради

11 грудня 2020, 14:32
Власник сторінки
военный инженер
0
19

В Одесі СБУ викрила корупційну схему за участі екскерівника Одеської обласної ради Сергія Паращенка.

Служба безпеки України викрила корупційну схему колишнього керівництва Одеської облради, пов'язану з незаконним використанням земель Національної академії аграрних наук.

Схема пов'язана з нецільовим використанням земельних ділянок Одеської державної дослідницької станції УААН.

В рамках кримінального провадження оперативники встановили, що організатором схеми став один з колишніх керівників Одеської облради.

Використовуючи дві підконтрольні комерційні структури, він у змові з керівниками декількох держпідприємств сприяв оформлення свідомо невигідних умов на вирощування сільгосппродукції.

За умовами договорів, 80% врожаю переходило у власність комерсантів. При цьому в офіційній документації обсяг отриманої продукції був значно занижений. В результаті підприємство дослідницької станції стало збитковим.

Правоохоронці провели 10 обшуків за фактичними адресами проживання організаторів "схеми", в офісних приміщеннях, на підприємствах Одеської державної дослідницької станції. За результатами слідчих дій вилучено чорнова документацію, комп'ютерну техніку, статутні документи підприємств, в тому числі які зареєстровані і розташовані на території РФ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: корупція,Одеса,облрада,обшук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.