В Україні викрили схему тіньової реалізації соняшникової олії на 2,3 млрд грн

09 грудня 2020, 13:43
Власник сторінки
военный инженер
0
11
В Україні викрили схему тіньової реалізації соняшникової олії на 2,3 млрд грн

В Україні викрили і блокували масштабну схему тінізації доходів та ухилення від сплати податків в одному із сегментів продовольчого ринку.

Протягом 2019-2020 років менеджмент декількох комерційних структур незаконно реалізовував продукцію за готівку без відображення у відповідній звітності. Для легалізації угоди і введення в оману фіскальних і контролюючих органів використовували кілька протиправних схем. Таким чином зловмисники ухилялися від сплати податків і штучно формували податковий кредит при експорті продукції. 

За попередніми оцінками зловмисники реалізували у такій спосіб 124 тис. тон соняшникової олії на понад 2,3 мільярда гривень.

В рамках кримінального провадження правоохоронці провели обшуки в трьох областях України. Під час слідчих дій виявлено 12 тис. тон продукції сумнівного походження на загальну суму понад 300 млн. гривень.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,подсолнечное масло,податки,соняшник,фіскальна політика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.