Королівство кривих дзеркал чи примусова вакцинація - демократія без права вибору

04 грудня 2020, 17:14
Власник сторінки
Народный депутат Украины, глава профильного Комитета ВРУ
0
22
Королівство кривих дзеркал чи примусова вакцинація - демократія без права вибору

Як голова Комітету з питань прав людини, на всі 100% згоден із занепокоєнням громадян з приводу резонансного законопроекту №4142 за авторством Михайла Радуцького, який поки що зняли з порядку денного.


Поясню свою позицію чітко і по пунктам. Поняття “обов’язкова вакцинація” у демократичному суспільстві - нонсенс, а про обмеження, які пропонують 14 нардепів, що підписались під законопроектом - годі й говорити. Серед них є положення, яке стверджує, що дітям, які не отримали профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень, відвідування навчальних закладів та дитячих закладів оздоровлення і відпочинку забороняється.


Батьки, які відмовляються робити щеплення дитині, повинні будуть написати заяву про відмову, попередньо ознайомившись з ризиками, і погодитися з власною відповідальністю. 


До речі, профілактичні щеплення будуть обов'язкові для представників деяких професій, скоріш за все, це сфера обслуговування. 


Щодо переліку інфекційних хвороб, які вимагають обов'язкових щеплень - він зросте до 11. 


Є підозра, що щеплення не зроблять за рахунок бюджету (наприклад, їх не закуплять, як це було при Супрун), але вимога надати довідку не зніметься. Що це означає?


Те, що люди будуть змушені робити щеплення в приватних клініках. Цікаво, що механізм компенсації в ініціативу не заклали. Тут  вертаємось до питання безкоштовної медицини, де гроші ходять за пацієнтом, і як би  сумно це не звучало - від законопроекту смердить дуже комерційною історією.


Чому? Тому що вже анонсують чималу ціну на вакцину, ймовірно що більшу частину щеплень українцям будуть робити на комерційній основі. Зауважу, до бюджету на наступний рік закладено суму, якої вистачить на 5-6 мільйонів чоловік, отже решті доведеться робити щеплення самостійно.


А найпарадоксальніше те, що допоки вакцини від ковіду немає у списку обов'язкових, тому українцям, скоріш за все, самостійно доведеться оплачувати, на сьогодні, чи не головну вакцину.


Це, як я вже казав, - процес заради процесу! Королівство кривих дзеркал!


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: дети,вакцина,вакцинация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.