Яке воно, життя в умовах ОРДЛО?

05 листопада 2020, 18:47
Власник сторінки
0
38

На сьогоднішній день все так же гостро відчувається ситуація, яка склалася на тимчасово окупованих територіях України, в Донецьких та Луганських областях.

Люди зневіряються в обіцянках, не можуть розраховувати на спокійне «завтра», живуть в передчутті страху та тривожності, бо незважаючи на всі домовленості, з боку РФ продовжуються обстріли. Кожного дня про це свідчить все нова статистика загиблих.

А як же припинення вогню…? На жаль ворог не спить, а пильнує та шукає нові можливості наступів…

Жителі окупованих територій не бачать своєї перспективи, не бачать свого майбутнього, постійно перебувають під впливом оточуючих, втрачають віру та намагаються прийняти те, заручником чого стали. При цьому, розглядаються як російські маріонетки, які контролюються і повністю залежать від сторони Російської Федерації, в тому числі це стосується фінансової підтримки з боку РФ. Вони і нині залишаються заручниками антиукраїнської пропаганди, яка ллється з російських телеканалів. Досі вірять, що Донбас завжди годував Україну, тому так званий «Референдум про визнання державної самостійності» сприйняли як шлях до фінансової незалежності та власного добробуту.

В свою чергу, Російська Федерація зазвичай називає «ЛНР» та «ДНР» ополченцями. Така назва має пропагандистський характер і вживається, щоб представити «ДНР», «ЛНР» як місцеві «псевдоутворення» з метою захисту населення від українських урядових сил та дестабілізації ситуації в Україні зокрема.

Збройний конфлікт на Донбасі породив чимало протиріч в Україні навколо статусу протилежної сторони конфлікту. Такі протиріччя ускладнювали захист інтересів України на міжнародному рівні. В засобах масової інформації можна побачити різну кваліфікацію «ДНР» та «ЛНР», зокрема: терористичні організації, бойовики, сепаратисти, російські найманці, російсько-терористичні війська, окупанти, представники окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), терористи тощо.

При цьому, навіть за умов інтенсивної проросійської пропаганди жителі непідконтрольних територій хочуть повернутися в «мирне» життя, хочуть бачите себе громадянами України, бути незалежними та вірними своїм думкам та бажанням, вести активну громадську позицію, а не знаходитись під впливом тиску та «зомбування» іншої сторони.

Проте російська сторона продовжує провокації у вигляді інформаційних атак та застосування стрілецької зброї, а бойовики продовжують обстрілювати позиції українських військових на Донбасі. Такі дії противника свідчать про те, що ворог  свідомо та цілеспрямовано йде не тільки на порушення домовленостей, а й відкрито провокує українську сторону, тому врегулювати ситуацію на ТОТ до цього часу залишається складно, натомість Україна вкотре демонструє своє прагнення до встановлення миру, але ворог навмисно зриває будь-які спроби».

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ордло
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.