Збитки на 140 млн грн: СБУ викрила схему незаконного імпорту текстилю

29 жовтня 2020, 11:27
Власник сторінки
военный инженер
0
26
Збитки на 140 млн грн: СБУ викрила схему незаконного імпорту текстилю

За попередніми оцінками, збитки держави від цієї схеми становлять майже 140 мільйонів гривень.

СБУ заявила про викриття і блокування масштабної схеми незаконного імпорту в Україну текстилю, який продавали на промринку «7-й кілометр», розташованому в передмісті Одеси. 

Про це повідомила  СБУ.

Як зазначається, оперативники спецслужби встановили, що керівництво одного з металургійних заводів організувало угоду зі штучного створення податкового кредиту, який після відшкодування державою переводили в готівку через фіктивні фірми.

"Разом з тим чиновники в податкових системах протиправно змінювали номенклатуру продукції, проводячи так звану «скрутку товару». В результаті металургійний завод на "папері" виготовляв текстильну продукцію, яку нібито реалізовував низці комерційних структур", - сказано в повідомленні.

Насправді, як стверджують у спецслужбі, зловмисники ввозили текстиль контрабандою і реалізовували в Україні за готівку, в тому числі на відомому одеському ринку «7-й кілометр».

За попередніми оцінками, збитки держави від цієї схеми становлять майже 140 млн грн.

Зазначається, що правоохоронці провели санкціоновані судом слідчі дії у трьох регіонах України.

Операція проводилася Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно зі слідчими Офісу великих платників податків ДФС України під процесуальним керівництвом офісу Генерального прокурора.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,контрабанда,ткани,Генеральная прокуратура,Одеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.