В Одесі СБУ вилучила 750 кг психотропу, який використовують джихадисти (ВИДЕО)

20 жовтня 2020, 13:19
Власник сторінки
военный инженер
0
28
В Одесі СБУ вилучила 750 кг психотропу, який використовують джихадисти (ВИДЕО)

На чорному ринку вилучений каптагон оцінюється у понад 30 мільйонів доларів.

Служба безпеки України заблокувала в Одесі транзит через країну партії психотропної речовини каптагон, відомої як "бойовий наркотик "Ісламської держави". Вага вилученої партії становить 750 кг, вартість на чорному ринку - понад $30 млн.

Під час спецоперації оперативники та слідчі спецслужби встановили, що організували переправлення двоє жителів Одеси та Львова. Вони замовили психотроп в одній із країн Середземноморського басейну. Товар на початку вересня прибув до морського порту "Південний", де був прихований у контейнері із солодощами.

Потім зловмисники перемістили вантаж у складське приміщення. Для переправлення психотропа до однієї з країн Перської затоки вони придбали партію кукурудзяного крохмалю, в який приховали пакунки з речовиною. Два контейнери з наркотиками було доставлено в Одеський морський порт.

Після декларування вантажу в митних органах співробітники СБУ затримали фігурантів кримінального провадження: одного під час спроби вильоту з Одеси, іншого - за місцем проживання. Контейнери з каптагоном правоохоронці вилучили.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Львов,СБУ,Одесса,наркоторговля
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.