На Дніпропетровщині СБУ викрила групу проросійських Інтернет-"тролів"

06 жовтня 2020, 14:37
Власник сторінки
военный инженер
0
15
На Дніпропетровщині СБУ викрила групу проросійських Інтернет- тролів

Регіональний осередок всеукраїнської мережі "тролів" розповсюджував через соцмережі матеріали, які могли вплинути на виборчий процес та закликали до порушення територіальної цілісності України.

До групи входили жителі Дніпра, Кривого Рогу та Павлограда.
Вони адміністрували групи у соціальних мережах, через які розповсюджували антиукраїнські матеріали.

Зокрема із закликами до зміни меж території або державного кордону України.

Також правоохоронці дізналися, що зловмисники активно вели листування з жителями Росії і окупованих територій Донбасу, які давали їм завдання з поширення фейкової інформації про місцеві вибори в Україні та кандидатів на них.

Шляхом поширення неправдивої інформації група планувала підняти рівень соціальної напруженості у Дніпропетровській області та спровокувати масові заворушення. У межах кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) КК України, кіберфахівці Служби безпеки України вже з’ясували особу одного з координаторів злочинної групи — він є уродженцем Дніпропетровщини та приєднався до бойовиків так званої "ДНР" у травні 2014 року. Триває досудове розслідування. Всім причетним до протиправної діяльності загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,Днепропетровск,пропаганда,информационная война
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.