Бабин Яр: для чого потрібно пам'ятати про трагедію

29 вересня 2020, 17:52
Власник сторінки
политик
0
609
Бабин Яр: для чого потрібно пам ятати про трагедію

79 років тому, саме з цього оголошення, почалася трагедія Бабиного Яру. За перші дві доби гітлерівці вбили 33 771 людину


 Це 703 вбивства на годину і це було масове вбивство євреїв. У чому особливість трагедії - їх вбивали тільки за те, що вони євреї та гітлерівці намагалися знищити їх, як націю. Їх не питали, комуністи вони чи ні, чи лояльні вони до гітлерівців чи ні. Іх винищували за те, що вони були євреями. Хочу нагадати з цього приводу слова відомого письменника Віктора Некрасова: «Так, в Бабиному Яру були розстріляні не тільки євреї, але тільки євреї були розстріляні тут лише за те, що вони були євреями».

Окрім євреїв там були вбиті душевнохворі, роми, українці та представники інших національностей. Точна кількість загиблих досі не відома та досягає 150 000. Але зрозуміло на 100%, що це був злочин проти людяності.

Про трагедію в Бабиному Яру треба пам'ятати для того, щоб віддати данину пам'яті та унеможливити повторення подібного. Вічна пам'ять загиблим.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Бабий Яр,трагедія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.