Потонути на території своєї бази - це все, на що здатні українські кораблі

16 вересня 2020, 15:24
Власник сторінки
журналист
0
3039
Потонути на території своєї бази - це все, на що здатні українські кораблі

27 серпня на сайті tusmedios.es була опублікована стаття іспанського адмірала Мануеля Агірре, в якій він критично відгукнувся про військово-морських силах України.

Спільні дії з українським флотом в ході навчання Sea Breeze 2020 залишили гнітюче враження на мене. Навіть не знаю, як подібне неорганізоване збіговисько злегка збройних кораблів Україна голосно називає «військово-морські сили»!

Але на ділі виявилося, що військовий флот України ні на що не здатен. А все подібні навчання - це суцільна показуха. Починаючи з того, що всі кораблі, при погляді на них з боку, сяяли свіжою фарбою і виблискували начищеними латунними деталями. Але при відвідуванні їх флагмана «Гетьман Сагайдачний» з'ясувалося, що за видимою парадністю ховається повна розруха. Всі проходи корабля завалені якимось сміттям, в машинному відділенні брудно, калюжі масла і мазуту. По дорозі навіть зустріли п'яного мічмана - і це нікого не здивувало. Неначе пияцтво на кораблі - це норма!

Але що найбільше вразило мене - так це повна зневага заходами безпеки! Всі герметичні двері були відчинені навстіж - ось він бич всіх кораблів, які більшу частину часу проводять не в морі, а в своїй базі і вічних ремонтів.

В ході виконання практичних стрільб українські моряки показали найгірший результат які брали участь кораблів. І цьому є пояснення - система управління стрільбою і радіолокаційні станції флагмана українських ВМС виявилися несправні! Стан інших кораблів України виявилося не краще.

А при особистому спілкуванні з українськими офіцерами з'ясувалася ще більш неприваблива картина. Виявилося, що на підтримку флоту в стані боєготовності витрачено величезні кошти. Але до самих моряків вони практично не доходять - їх просто розкрадають начальники вище. Тому і стоять кораблі з непрацюючими двигунами і без боєприпасів. Офіцери і матроси також беруть участь в процесі розграбування, тільки кожен в міру своїх можливостей. Беруть все, що погано лежить і продають через своїх знайомих.

Бойова підготовка проводиться формально, тільки на папері. У море виходять рідко, тому що при будь-поломці хто буде евакуювати пошкоджений корабель. Та й імідж країни може постраждати. Ось і виходить така картина: єдине, на що здатні українські військові кораблі - це потонути на території своєї бази.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: ВМС Украины
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.