Чиновник Медсил ЗСУ зі спільниками вимагав мільйон "відкату" за медичні маски

20 серпня 2020, 18:11
Власник сторінки
военный инженер
0
27

Начальник управління командування Медичних сил ЗСУ та його спільники отримали майже 1 мільйон гривень "відкату". Гроші їм дало підприємство, якому "допомогли" перемогти у закупівлі медичних масок

для військових.

За даними досудового розслідування, оборудку організував начальник управління Командування Медичних сил разом зі спільниками, повідомила пресслужба 

У корупційній схемі також брали участь офіцер медслужби однієї з бригад ЗСУ, посадовець Державної інспекції енергетичного нагляду та посередник.

Як працювала корупційна схема

Зловмисники вимагали від компанії, яка продає медичні маски, хабар у розмірі 1 мільйона гривень. Натомість підприємцю обіцяли забезпечити перемогу у відкритих торгах.

Розмір хабаря залежав від обсягу поставки – 1 гривня з кожної маски. Гроші на вимогу фігурантів планували передавати у скриньку у відділенні одного з банків Києва.

17 серпня змовники отримали першу частину хабаря – 400 тисяч гривень. Гроші одразу ж поділили.

19 серпня після отримання другої "порції" у розмірі 598 тисяч гривень зловмисників спіймали на гарячому.

Поточна ситуація

Двоє військових помістили до гауптвахти Центрального управління ВСП ЗСУ.

У фігурантів кримінального провадження провели 13 обшуків. У результаті знайшли "нечисті" гроші, щоправда, лише частину.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність інших людей до кримінального правопорушення.

Тривають слідчі дії, вирішують питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Реакція Міноборони та ЗСУ

Міністерство оборони України та Збройні сили України призначили службове розслідування. На час його проведення підозрюваних відсторонили від виконання службових обов'язків.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак наголосив на необхідності усунення будь-яких проявів корупції в українському війську.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,борьба с коррупцией,Коронавирус в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.