Народні депутати України підтримують вільну та незалежну Білорусь

10 серпня 2020, 12:22
Власник сторінки
0
23
Народні депутати України підтримують вільну та незалежну Білорусь

Депутатський корпус України з занепокоєнням спостерігає за розвитком подій навколо виборів Президента Білорусі.

Депутат ВР України від «Слуги народу» Микита Потураєв виступив з цього приводу з заявою.  З огляду на близькість та спорідненість народів наших країн, він вважає за необхідне висловити підтримку волі білоруського народу обирати представницькі органи влади, включно з Президентом, у демократичний правовий спосіб. Потураєв нагадав, що український народ свого часу заплатив високу ціну за відданість цим принципам. Пам’ять про ці жертви спонукає українських парламентарівзакликати білоруську владу проявляти стриманість щодо протестуючих, не допустити порушення прав людини при реалізації білорусами одного з основоположних прав – на мирний протест.

Звертає на себе увагу той факт, що протести в Білорусі викликані численними повідомленнями про порушення та певні непрозорі події, які відбувалися у ході виборчої кампанії та у день голосування. Задля збереження миру, спокою та суспільної злагоди в Білорусі депутат закликав представників відповідних гілок влади та державних інституцій нашої дружньої країни-сусідки якнайшвидше надати достовірні та чіткі відповіді на питання протестуючих.

На його думку, від відкритості, чесності, прозорості та стриманості усіх сторін та учасників виборів залежить не лише суспільна злагода в Білорусі, але й збереження та зміцнення її суверенності, подальше визнання результатів виборів світовим співтовариством, а отже - міжнародна підтримка та захист державності дружньої нам країни.

 Також, М.Потураєв закликаз підтримати наше звернення всіх депутатів демократичних фракцій Верховної Ради України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: президентські вибори,Білорусь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.