СБУ за пів року попередила 3 теракти і 6 замовних вбивств

17 липня 2020, 15:37
Власник сторінки
военный инженер
0
19
СБУ за пів року попередила 3 теракти і 6 замовних вбивств

Спецслужба запобігла трьом терактам, викрила 51 злочинне угрупування, заборонила в’їзд 254 іноземців, причетних до тероризму і екстремістських організацій.

Під час координаційної наради керівників правоохоронних органів щодо стану протидії кримінальним правопорушенням проти громадської безпеки та громадського порядку, а також вчиненим з використанням зброї, бойових припасів або вибухових речовин у Києві Баканов сказав: «Люди не повинні боятися нападу чи теракту навіть попри неоголошену війну на сході нашої країни та загрозу з боку нашого північного сусіда. Хоча ми розуміємо, що РФ постійно намагається розхитати ситуацію в Україні, у тому числі з використанням різноманітних кримінальних елементів».

За словами голови СБУ, лише за останні півроку співробітники спецслужби попередили три теракти і затримали чотирьох осіб, причетних до їх підготовки. «Наприклад, у квітні СБУ виявила підривника, який раніше заклав бомбу біля входу до торговельного центру «Французький бульвар» у місті Харків. У червні СБУ затримала колишнього військового, який намагався закласти чотири міни на території госпіталю у Сєверодонецьку та на станції Рубіжне. У липні бойовика «ЛНР», який збирався підірвати цистерни з аміаком. Якби це сталося, важко уявити наслідки такої трагедії», - повідомив Баканов.

«Важливо, що в цьому році за матеріалами СБУ суди вже винесли 28 вирків за терористичну діяльність та 16 - за створення терористичної групи чи організації», - додав голова СБУ. Крім того, за словами Баканова, у першому півріччі поточного року був екстрадований до Грузії один з ватажків "Ісламської держави", якого раніше СБУ затримала в Київській області.

«В цілому за півроку заборонений в'їзд в Україну для 254 іноземців, причетних до тероризму і екстремістських організацій», - зауважив голова СБУ. Також з початку 2020 року СБУ викрила 51 злочинне угруповання і спільно з колегами попередила 6 замовних вбивств. Баканов заявив, що це більше, ніж за весь 2019 рік.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,звітність,Иван Баканов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.