У районі ООС виявили заборонену міну російського виробництва

16 липня 2020, 13:33
Власник сторінки
военный инженер
0
20

Вибухівку виявили військовослужбовці підрозділів операції ОС. Йдеться про неконтактний вибуховий пристрій НВУ-П "Охота" російського виробництва, який заборонений Оттавською конвенцією 1997 року.

СБУ розслідує факт використання бойовиками забороненого мінно-вибухового пристрою російського виробництва поблизу селища Новотошківка Луганської області на лінії розмежування.

Вибухівку виявили військовослужбовці підрозділів операції Об’єднаних сил. Йдеться про неконтактний вибуховий пристрій НВУ-П "Охота" російського виробництва, який заборонений Оттавською конвенцією 1997 року.

НВУ-П "Охота" є комплектом із п’яти протипіхотних мін, які приводяться в дію під час реєстрації руху людини через установлені на місцевості сейсмічні датчики. Небезпечний радіус ураження від центра встановлення блока управління становить 30 метрів.

Вибухівка, встановлена росіянами біля селища, несла реальну загрозу для життя місцевих жителів. 

Військовослужбовці інженерно-саперного підрозділу ООС знищили міни "Охоти" на місці, а неконтактний підривний пристрій слідчі СБУ вилучили, щоб долучити як речовий доказ до матеріалів кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,минирование,русские оккупанты,война на Донбассе
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.