Переселенці з ОРДЛО відмивали кошти через криптовалюти

13 липня 2020, 15:52
Власник сторінки
военный инженер
0
20

Служба безпеки України блокувала роботу міжнародної інтернет-мережі з легалізації доходів через криптовалютні інструменти, створену переселенцями з ОРДЛО.

Протягом 2017-2020 років група переселенців з тимчасово окупованих територій створила низку онлайн-ресурсів. Вони дозволяли користувачам з України, країн колишнього СНД конвертувати криптовалюту з сумнівним джерелом походження у готівку та безготівкову форму.

Операції проводились без сплати обов’язкових платежів до держбюджету, без податкової звітності та ідентифікації клієнтів.

Видача необлікованої валюти здійснювалась через обмінні пункти, задекларовані ліцензіатами Нацбанку. Проведення так званих "перестановок" готівки та обмін криптовалют відбувалися за кордоном та забезпечувалися тіньовими представництвами організаторів.  

Під час 8 обшуків в офісних приміщеннях та за місцями проживання зловмисників правоохоронці вилучили велику суму готівки у різних валютах, банківські картки, комп’ютерну техніку, спеціальне обладнання та документацію, що підтверджують незаконну діяльність. Також виявлено SIM-картки російських операторів, маршрутизатори мобільного та інтернет трафіку.

Наразі СБУ перевіряє організаторів на причетність до фінансування так званих "Л/ДНР".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Отмывание денег,СБУ,биткоин,переселенцы из зоны АТО,криптовалюта
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.