Турчинов та український ПіС

03 липня 2020, 10:55
Власник сторінки
0
32
Турчинов та український ПіС

Колишній секретар РНБО і один з колишніх лідерів партії "Народний фронт" Олександр Турчинов очолив штаб партії Петра Порошенка "Європейська солідарність".

В масштабах всієї України партію Порошенка та його особисто підтримують від 8 до 18% громадян. Фактично, шостий президент України освоївся та закріпився у ніші прозахідного правого (націонал-патріотичного або націонал-демократичного) електорату. Вибори 2019 показали, що виборчий максимум цієї категорії виборців – 25%. На жаль, негативний рейтинг Петра Порошенка понад 60%, що зводить нанівець можливість повернення на політичний олімп. Відповідно, постає питання чи «Кривавий пастор» зможе підвищити довіру до «цинічного Бандери», про це ми переконаємось вже осінню цього року на виборах до місцевих рад.

Харизматична постать Олександра Турчинова асоціюється передусім з християнством. Він єдиний політик, який відверто та чесно висловлює свої християнські переконання. Він протестант, надіюсь це означає, що риторики про єдину канонічну церкву, засилля московських попів стане менше, натомість з’явиться більше слів про універсальність та всезагальність християнських цінностей в умовах світової кризи.   

Українські політичні коментатори влучно підмітили, що християнські переконання Турчинова, виборчі гасла Порошенка нагадують риторику польської партії Право і Справедливість та Аджея Дуди. Однак, це лише поверхнева подібність, адже християнські цінності польського ПіС проявляються не в абстрактних гаслах, а в конкретній допомозі багатодітним родинам.

В Польщі не лякають ЛГБТ+, а фінансово стимулюють народження дітей . Варто нагадати, що свого часу Рафал Тшасковський - мер міста Варшава, а нині контр-кандидат Анджея Дуди, обіцяв жителям столиці програму ЛГБТ+, але згодом відмовився від її реалізації у зв’язку відсутністю коштів.  

Україна так само потребує не дискусії про «Стамбульську конвенцію» та третю стать, а реальної фінансової допомоги тим хто хоче народжувати дітей.

Будемо сподіватися, що українські політики будуть копіювати не тільки назви польських рухів, а змісти та вчинки лідерів цих рухів.

Адже саме міжфракційного об'єднання «Цінності, Гідність, Родина», яке очолив Святослав Юраш, куди увійшли понад 300 депутатів змогла об’єднати всіх депутатів від ЄС до ОПЗЖ і Слуг народу.  Впевнений, що за таку владу будуть молитись в синагогах, мечетях та усіх церквах, незалежно від патріархатів.  

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.