В Одеській області чиновники Міноборони розкрали 11 млн грн з бюджету

19 червня 2020, 18:13
Власник сторінки
военный инженер
0
20
В Одеській області чиновники Міноборони розкрали 11 млн грн з бюджету

Держслужбовці Міністерства оборони України привласнили мільйонні кошти, виділені з держбюджету на будівництво містечок для військовослужбовців.

Аудит показав, що розкрадання коштів відбулося при будівництві казарм в селищі Чорноморське під Одесою.

Чиновники Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління МО України за змовою з афілійованими комерційними структурами уклали угоду з будівельних робіт у військовому містечку. Під час виконання будівельних робіт держслужбовці підписували акти, які свідчили, що роботи зроблені, хоча насправді справи йшли інакше. Мова йшла про будівництво казарм поліпшеного планування. Бюджетні кошти махінатори забирали собі.

В рамках даної справи були проведені правоохоронцями ряд обшуків в офісних приміщеннях комерційної структури, адміністративній будівлі МО України, за місцем будівництва казарм і адресами проживання п'ятьох фігурантів кримінального провадження. Про зникнення коштів стало відомо після аудиту будівництва. В ході огляду двох казарм були виявлені факти не виконання робіт на суму понад 11 мільйонів гривень.

Результатом обшуків стало отримання доказів, які були вилучені правоохоронцями. Також мова йде про вилучену документацію, що підтверджує угоду з бюджетними коштами.

В СБУ повідомили, що в рамках справи про розкрадання директору будівельної компанії, а також двом керівникам Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління оголошено про підозру. Їм інкримінують вчинення злочинів у складі організованої групи, передбачених частиною 3 статті 28, частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та частиною 2 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: бюджет,СБУ,будівництво,Міністерство оборони,розкрадання коштів,Одеська область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.