РФ активізувала інформаційний наступ на українську армію.

17 червня 2020, 17:13
Власник сторінки
0
519
РФ активізувала інформаційний наступ на українську армію.

Чи не щодня з’явиляються повідомлення про чергову хвилю фейків, які поширюють російські ЗМІ.

У даній статті ми покажемо яким чином агресор деморалізує українське суспільство та армію.

1. "ЗСУ СТЯГУЮТЬ ВІЙСЬКА ДЛЯ НАПАДУ НА Л/ДНР".
"Українські силовики" по залізнодорожнім шляхам стягують в Донбас весь спектр озброєння..", - йдеться в повідомленні підконтрольних окупанту інформаційних видань.
ЗМІ на території ОРДЛО маніпулюють свідомістю населення, вони навмисно спотворюють реальну інформацію, замовчуючи про одні факти і фабрикучи інші. Так, ЗМІ бойовиків тримають населення в постійному страху повідомленнями про те, що українська влада стягує війська в зону військових дій, веде обстріли з озброєння, забороненого Мінськими угодами, обстрілює цивільні об'єкти.

2. "ЗВІРСТВА УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ".
Про «звірства» українських воїнів на сході країни поширив заступник постійного представника Росії при ООН Олександр Алімов. Так, останній цинічно у своєму блозі на Twitter розмістив пост про шестирічну дівчинку, яка нібито загинула влітку 2014 року у Слов’янську від рук української армії.
На провокацію відреагував спікер Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко. На своїй сторінці у Twitter він написав: «Хочете знати, як народжуються російські фейки? Ось, будь ласка. Російський дипломат у Женеві розмістив фотографію дівчинки, яка, за його твердженням, загинула на Донбасі від обстрілів української армії. Насправді, ця дівчинка на ім’я Анастасія (Луцишина. – ред.) родом з Уссурійська (Росія), її 2013 року вбив таксист». Також Олег Ніколенко додав фото дівчинки, яку дійсно вбили сім років тому в Росії.
Вперше цей фейк з’явився в Інтернеті ще влітку 2014 року. Інформацію про смерть п’ятирічної дитини від обстрілу Слов’янська поширив канал LifeNews. Цю дезу підхопили соцмережі, і відтоді вона періодично з’являється у різноманітних «ватних» пабліках.

3. ЕПІДОМІОЛОГІЧНИЙ СТАН ЗСУ.
З метою дестабілізації ситуації в Україні та нагнітання паніки серед місцевого населення, російські спецслужби почали активно поширювати неправдиву інформацію щодо епідеміологічного стану в Збройних Силах України.
У відповідь, прес-центр ЗСУ повідомляє, що військовослужбовці проходять ретельну медичну перевірку. Мають достатнє медичне забезпечення, а у разі виявлення сипмптомів коронавірусу впроваджується проктол ізоляції та лікування хворих.

4. "В ОРДЛО ПОВІДОМИЛИ ПРО ПРИБУТТЯ БРИТАНСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ ІНСТРУКТОРІВ ПВК "ЕРІНІС"
Після того, як ЗСУ знищили на Донбасі позицію російських терористів, в результаті якої загинуло сім окупантів і було поранено ще не менше 10, у “ДНР” запустили фейк про цю операцію.
У своїх спільнотах бойовики поширюють повідомлення про те, що атаку нібито здійснили не українські захисники, а британська ПВК “Ерініс”.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.