СБУ попередила укладання збиткового контракту в екологічній сфері

11 червня 2020, 14:07
Власник сторінки
военный инженер
0
32
СБУ попередила укладання збиткового контракту в екологічній сфері

СБУ попередила укладання екологічного контракту під гарантії Уряду з недобросовісним підрядником, який співпрацював з так званими «Л/ДНР».

Оперативники спецслужби встановили, що кошти на реалізацію цільових екологічних проектів Україні виділила одна з європейських країн. Інвестиції були необхідні нашій державі у період дії Кіотського протоколу до Рамкової  конвенції ООН про зміну клімату. Частина грошей у розмірі 103 мільйонів гривень була перерахована на проект одного з комунальних підприємств Запорізької області. Він передбачав реконструкцію систем теплозабезпечення для зменшення шкідливих викидів в атмосферу.

Під час перевірки співробітники СБУ встановили, що переможцем тендеру стала компанія, яка відповідно до законодавства перебуває під санкціями за співпрацю з так званими «Л/ДНР». Менеджмент фірми приховав цей факт під час подання конкурсної документації.

Власники комерційної структури планували частину грошей, отриманих з бюджету, перерахувати афілійованим структурам у РФ і тимчасово окупованим районам Донбасу.

Завдяки втручанню Служби безпеки України перемога в тендері сумнівної структури була скасована, а державі не завдано багатомільйонні збитки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: экология,ООН,СБУ,тендер,экологический проект,ДНР,ЛНР,санкции против России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.