Лабораторії, пандемія та незалежність

08 червня 2020, 12:32
Власник сторінки
0
3587
Лабораторії, пандемія та незалежність

Карантин завершується, але проблеми залишаються. Пандемія COVID-19 актуалізувала питання, яким чином з’являються небезпечні віруси, які загрожують життю мільйонів людей.

Тому не дивно, що тема біолабораторій на території України, які ініціював Віктор Медведчук (голова політради ОПЗЖ) викликала таку увагу.
Провідні українські ЗМІ деталізували оприлюднену «не секретну» інформацію. Пізніше з’явились заперечення, звинувачення у маніпуляціях, а в Україні актуалізується питання про зовнішнього управління країною.
Відповідно, пропоную звернутися до фактів про лабораторії та політичні наслідки їх діяльності.
Після повідомлень ЗМІ посольство США в Україні підтвердило наявність лабораторій та офіційно оприлюднило їхній список ( )
Всім зрозуміло, що інформація про патогени не може бути загальнодоступною, але чому уряд іншої країни визначає, що в роботі лабораторій на території України є «чутливою» та конфіденційною інформацією, а що ні?! Чому дозвіл на доступ до державної таємниці України отримує іноземна держава, з якою Україна не є у військовому або економічному союзи? Дуже дивне рішення. Проте, у 2005 році влада на чолі з Ющенком ще й не такі угоди підписувала.
На сьогодні жодної реакції від уряду або президента не має, Офіс президента взагалі написав, що це не його справа. Але після того як Медведчук підняв питання, "чутливі" для Петнагону і Білого Дому, під його офіс прибігли радикали, які залили вікна фарбою та підірвали вибуховий пристрій. Чи був це справжній напад чи лише попередження, хай розбирається слідство. Але минуло вже 2 тижні, а жодної інформації від Національної поліції, Генпрокуратури та СБУ немає.
Але справа в тому, що тема українських біолабораторій виходить на міжнародний рівень – тобто, перетворюється з внутрішнього питання на глобальне. Адже українські депутати Віктор Медведчук та Ренат Кузьмін звернулися до Організації Об’єднаних націй і підняли питання українських біолабораторій та біологічної безпеки на рівні ООН.
А це означає, що інші країни можуть теж почати ставити Сполученим Штатам неприємні питання. Причому на міжнародному майданчику №1.
На мою думку, найпростішим та найефективнішим рішенням є створення ТСК у Верховній Раді, адже саме парламентарі мають дати оцінку правомірності дії подібних договорів та лабораторій на території України. Надіюсь, що від українських депутатів не приховають правду про «українські» лабораторії.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.