Україна й досі продовжує постачати сировину для підприємств в окупованому Криму

02 червня 2020, 14:42
Власник сторінки
военный инженер
0
30
Україна й досі продовжує постачати сировину для підприємств в окупованому Криму

Українські активісти з "Миротворця" розкрили схему відвантаження українським державним підприємством сировини для "Кримського титану".

У 2018 році було вперше помічено судно ISMAIL SENER (IMO: 8606109) під прапором Панами на перевезеннях руди ільменіту з Одеси в проміжний порт (тоді це був Самсун), звідки сировину потім транспортували морським шляхом в окупований Крим для підприємства "Кримський титан".

У 2019/20 це вже був інший порт – Амбарли, але схема не сильно змінилася: Одеса-турецький порт-Керч.



Останній раз ISMAIL SENER перевозив ільменіт з Одеси в Амбарли в лютому 2020 року.

Наразі, роками напрацьована схема зламалась, контрабандисти змушені поставляти руду для "Кримського титану" інакше, але все одно залишається головне - українське державне підприємство "Об'єднана горно-хімічна компанія" (ОГХК) відвантажує продукцію в окупований Крим, куди вона доставляється з порушенням Державного кордону України.

Щодо Об'єднаної горно-хімічної компанії (ОГХК) йде війна, старе керівництво, яке всі ці роки успішно обслуговувало "Кримський Титан", бореться з новими управителями, які готують компанію до приватизації. Війна потужна, відсторонене керівництво захопило офіційний сайт і пише критичні дописи з нього, нова команда відповідає з акаунту фонду держмайна, розказує як змінюється в них команда та про інші свої перемоги. Виглядає все це як цілковитий треш.


Але, яке б керівництво не було на ОГХК, ільменіт успішно продають "Кримському Титану" в окупованому Криму.

Активістами встановлено, що судно ISMAIL SENER черговий раз направилось в Україну за наступною партією ільменіту та планувало бути в Одесі 23.05.2020 року.

Водночас, спільними діями НАБУ, Фонду держмайна і нового менеджменту ОГХК припинено відвантажування ільменітового концентрату, і поки що дійсно ільменіт в окупований Крим не йде. Судно ISMAIL SENER, яке мало забрати з Одеси 13 тис тон сировини для Кримського Титану, стоїть на рейді Стамбулу і в Одесу не йде.

Начебто гарні новини, але в жодному повідомленні від офіційних структур нема згадки про постачання ільменіту цим підприємством в окупований Крим, мова йде лише про корупцію. (В ОГХК объяснили остановку отгрузки продукции борьбой с коррупцией)

Незважаючи на те, що активісти групи SeaKrime опублікували понад 60 матеріалів про постачання ільменіту в Крим, довели, що це українська сировина, розкрили всі канали поставок руди, встановили низку учасників злочинної схеми і написали про це купу звернень в державні органи влади, правоохоронці дотепер не вживають адекватних заходів реагування.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Керчь,Україна,промисловість,Крим,окупація,сайт Миротворец
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.