Стало відомо, як Росія контролює ЗМІ в ОРДЛО

25 травня 2020, 19:08
Власник сторінки
военный инженер
0
50
Стало відомо, як Росія контролює ЗМІ в ОРДЛО

Усіх керівників ЗМІ та працівників так званого "Міністерства інформації ДНР" збирають на наради, які проводять росіяни. Журналістам наголошують, що про реальну ситуацію в республіках писати заборонено

Служба безпеки України повідомляє, що документує інформаційну агресію в окупованих Донецьку та Луганську, де усі засоби масової інформації, фейкові органи влади та бізнес контролюються ФСБ РФ.

Бойовики вказують журналістам, про що і як саме вони мають писати. Контент в ОРДЛО – це неіснуючі успіхи "республік", приховування корупції та соціальних проблем.

Про це розповів один із екс-керівників пропагандистського каналу Горлівки.

Після втечі з окупованої території чоловік розповів, що на тимчасово непідконтрольних територіях Донбасу за кожним каналом, радіо та видавництвом закріплений свій куратор. Донедавна цими процесами керував Олександр Казаков – екс-радник одного з ватажків бойовиків Олександра Захарченка.

За словами чоловіка, щомісяця усіх керівників ЗМІ та працівників так званого Міністерства інформації збирають на наради, які проводять росіяни. Журналістам наголошують, що про реальну ситуацію в "республіках" писати суворо заборонено. Зокрема, не можна розповідати про закриття шахт, страйки, безгрошів’я, повальну корупцію та беззаконня.

Також за словами втікача з ОРДЛО, працівників ЗМІ відправляють до Ростова у Донський державний технічний університет, де їх вчать вести інформаційну війну всередині країни.

Від усіх ЗМІ вимагають постійні сюжети про начебто жахливу ситуацію в Україні, а матеріали перед випуском погоджують у "Мінінформі ДНР" куратори з Росії.

СБУ продовжує документування всіх свідчень і долучає їх до величезної доказової бази про агресивну війну проти України та злочини окупантів на Донбасі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Россия,СМИ,СБУ,ФСБ,Ростов,русские оккупанты,ДНР,ЛНР,война на Донбассе
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.