В Україні затримано всесвітньо відомого хакера "Sanix"

19 травня 2020, 21:30
Власник сторінки
военный инженер
0
40
В Україні затримано всесвітньо відомого хакера  Sanix

У січні 2019 року про нього писали The Guardian, Forbes та Newsweek, йому присвятив сюжет телеканал Italia 1. Хакер продавав базу з 773 млн адрес електронної пошти та 21 млн унікальних паролів.

Затриманий мешканець Івано-Франківська – це хакер, відомий під псевдонимом «Sanix». База даних, яку він виставив на продаж, була «найбільшим за всю історію масивом викрадених даних».

Виставлена хакером на продаж база обсягом 87 Гб становила лише невелику частину із загальної кількості даних, якими він заволодів, – подібних баз у нього було щонайменше сім. До них входили персональні, в тому числі фінансові, дані жителів Євросоюзу та Північної Америки: логіни та паролі до скриньок електронної пошти, пін-коди до банківських карток, електронних гаманців криптовалют, рахунків PayPal, відомості про комп’ютери.

У ході обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку з двома терабайтами викраденої інформації, готівку – 190 тис. грн та 3 тис. доларів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: хакеры,СБУ,киберпреступность,Івано-Франківськ,кибербезопасность
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.