Енергетичний баланс України в сучасних умовах

14 травня 2020, 19:50
Власник сторінки
военный инженер
0
24
Енергетичний баланс України в сучасних умовах

В об'єднаній енергосистемі країни виник істотний профіцит базових генеруючих потужностей атомних електростанцій і, навпаки, дефіцит високоманевреної генерації гідроелектростанцій.

Баланс енергетики в Україні у нормі. В новому енергобалансі зменшення завбачено майже на усіх лініях (атомної, теплової та гідроенергетики). Скорочення обсягів не торкнулося тільки «зеленої» енергії. Через кризу загальне використання скоротилося на 9%. Однак, жодна з АЕС не виводить реактори з функціонування. Але щоб подужати кризу, задумові ремонти перенесені з осені на весну.

6 травня в.о. міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Ольга Буславец заявила, що «зменшення виробництва електроенергії на АЕС є тимчасовою вимушеним заходом, пов’язаним з низьким попитом на базову генерацію, вимогою забезпечення операційної безпеки Об’єднаної енергосистеми України та нормами чинного законодавства в сфері відновлюваної енергетики». За її словами, в об’єднаній енергосистемі країни виник істотний профіцит базових генеруючих потужностей атомних електростанцій і, навпаки, дефіцит високоманевреної генерації гідроелектростанцій. При цьому генерація працює в збиток і має багатомільярдні борги. Експерти критикують рішення керівництва Міненерго як таке, що захищає інтереси приватних компаній-монополістів за рахунок громадян.

Який саме шлях вибрати для подолання проблеми? Перший варіант – нескінченно «тасувати» стару колоду в.о. керівників, багато з яких вже скомпрометовані і викриті в корупційних угодах. Другий варіант – розпочати активну передпродажну підготовку, довіривши приведення «обленерго» в інвестиційно привабливий «товарний вигляд» досвідченим професіоналам, які вже проявили себе. Вибір за владою…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: электроэнергия,АЭС,ядерна енергетика,альтернативные источники энергии,украинская экономика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.