Хакери російських спецслужб систематично атакують українські держустанови

06 травня 2020, 15:47
Власник сторінки
военный инженер
0
37
Хакери російських спецслужб систематично атакують українські держустанови

Значна кількість атак з боку російських хакерів відбувається проти відомств, які забезпечують боротьбу з Covid-19.

Протягом першого кварталу 2020 року кіберфахівці СБУ нейтралізували 103 кібератаки російських хакерів на держустанови. За даними спецслужби, значна кількість атак відбувається проти відомств, які забезпечують боротьбу з Covid-19. 

Від початку карантину хакерські угруповання масово направляють на поштові скриньки державних установ електронні листи на тему коронавірусу. До них зловмисники прикріплюють файли зі шкідливим програмним кодом, який активізується при відкриванні такого листа.

Більшість хакерських атак спрямовані російськими спецслужбами, які намагаються отримати віддалений доступ до комп'ютерів українських держорганів. Потім вони намагаються спотворювати або знищувати дані, поширюють фейки від імені держструктур з метою дискредитації дії української влади.

У січні-березні СБУ загалом припинила роботу майже 2 тисяч веб ресурсів, які хакери використовували для здійснення кібератак. За зібраними матеріалами відкрито 117 кримінальних проваджень, у тому числі 42 - за фактами несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем та комп'ютерних мереж.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,спецслужбы,ФСБ,госорганы,киберпреступность,кибератака,гру,российские войска,кибербезопасность,хакерская атака,Коронавирус в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.