СБУ викрила проросійських агітаторів, які закликали до протестів

01 травня 2020, 16:28
Власник сторінки
военный инженер
0
33
СБУ викрила проросійських агітаторів, які закликали до протестів

Троє мешканців Дніпропетровської області поширювали у соцмережах заклики до протестів через карантин.

За інформацією Служби безпеки України, троє мешканців Дніпропетровської області поширювали у соцмережах заклики до протестів через карантин.

Свої дії інтернет-агітатори координували з мешканцями РФ. Це виходить з їхнього електронного листування.

За задумом кураторів, розповсюдження фейкової інформації мало загострити соціально-політичну обстановку в державі через підбурення населення до масових заворушень.

Кіберфахівці спецслужби виявили та деанонімізували фейкові облікові записи, що використовували для розповсюдження закликів до порушення територіальної цілісності України. За допомогою цих акаунтів також поширювали заклики до масових протестів, у першу чергу через проведення в Україні карантинних заходів.

Одного з інтернет-агітаторів замовники з РФ примушували розміщувати інформацію, погрожуючі депортацією його матері, яка працює у Москві.

Слідчі СБУ вже повідомили одному з чоловіків про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України, щодо інших ‒ відбуваються процесуальні дії.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,Росія,Днепропетровская область,акции протеста
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.