Генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова затримали за співпрацю з ФСБ

14 квітня 2020, 15:23
Власник сторінки
военный инженер
0
41

Контррозвідка СБУ 14 квітня провела спецоперацію із викриття високопоставленого агента ФСБ РФ у вищих ешелонах влади. Було затримано генерал-майора Служби безпеки України Валерія Шайтанова

за підозрою в державній зраді та вчиненні терористичних актів.

Зокрема, як інформує пресслужба СБУ, за завданням російських спецслужб він планував вбивство відомого добровольця Адама Осмаєва. Українська спецслужба повідомляє, що має достатньо доказів – серед яких аудіо- та відеозаписи – для таких звинувачень.

"На жаль, людина, котра отримала генеральське звання після Революції Гідності та мала захищати Україну, насправді працювала проти неї. Ми провели складну, тривалу, багаторівневу спецоперацію. Це – надважливе викриття Служби безпеки за всю історію Незалежності", – заявив голова СБУ Іван Баканов.

Відповідно до матеріалів справи, Шайтанов, який є одним з екскерівників Центру спеціальних операцій "А" Служби безпеки – насправді перебував на агентурному зв'язку під псевдонім "Бобиль" у полковника ФСБ Ігоря Єгорова. Останній є працівником Департаменту контррозвідувальних операцій 1 Служби ФСБ – підрозділу, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних та диверсійно-терористичних акцій на території інших держав.

"Слідство також володіє беззаперечними доказами, що за завданням спецслужб РФ генерал-майор Шайтанов планував проведення терористичних актів на території України. За це представник ФСБ гарантував винагороду розміром $200 тис. та паспорт громадянина РФ. У якості виконавця Шайтанов спеціально підібрав особу серед колишніх бійців спецпідрозділів", – інформує СБУ.

Українська спецслужба змогла зафіксувала підготовку цих злочинів. Були зафіксовані зустрічі затриманого із представником ФСБ та іншими учасниками російських спецоперацій.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,ФСБ,предательство,теракты,російський шпигун,Агенты Кремля,державна зрада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.