У Дніпрі виявили потужну російську ботоферму

06 квітня 2020, 12:30
Власник сторінки
военный инженер
0
30

Організатори ботоферми перебували в одному з бізнес-центрів Дніпра. Зловмисники через ботоферму поширювали фейкову інформацію про COVID-19. А керували їхньою діяльністю з Росії.

За даними СБУ, ботоферма створювала та керувала обліковими записами громадян України в соціальних мережах, які містили фейкові персональні дані. Потужність "ферми" – понад 5 тисяч ботів.

Організатори через заборонені в Україні російські небанківські платіжні системи придбали обладнання та спеціалізоване програмне забезпечення. Вони також використовували сім-картки українських операторів та proxy-сервери вітчизняного сегмента інтернет.

У результаті аналізу контенту, який поширювала ботоферма, правоохоронці виявили публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу та захоплення державної влади. Також боти поширювали неправдиву інформацію про ситуацію в Україні через пандемію коронавірусу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Россия,СБУ,карантин,киберпреступность,фейки,информационная война,гибридная война,война на Донбассе,Коронавирус в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.