СБУ викрила у Києві пропагандістів, які розповсюджували фейки про коронавірус

01 квітня 2020, 16:10
Власник сторінки
военный инженер
0
18
СБУ викрила у Києві пропагандістів, які розповсюджували фейки про коронавірус

Метою поширення неправдивої інформації було створення панічних настроїв в Україні. Поширення фейків було профінансовано з Російської Федерації.

Служба безпеки України заявила про викриття у Києві групи зловмисників, які в мережі розповсюджували неправдиву інформацію, що стосується пандемії коронавірусу. Поширення фейків було профінансовано з Російської Федерації.

Метою поширення неправдивої інформації було створення панічних настроїв в Україні, дискредитація дій влади і дестабілізація суспільно-політичної ситуації.

Для публікацій фейків зловмисники активно використовували мережу бот-акаунтів. Завдання ставилися замовниками через закриту групу в "ВКонтакте", де інтернет-агітатори звітували про виконану роботу. Оплата за роботу надходила з гаманців електронних платіжних систем РФ з максимальною анонімізацією замовників.

У СБУ повідомили, що викриті у протиправній діяльності пропагандисти з Києва вину свою визнали, надали доступ до акаунтів у закритих спільнотах і сприяють виявленню осіб "кураторів". Правоохоронці продовжують невідкладні заходи для встановлення як безпосередніх замовників, так і інших можливих спільників пропагандистів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,фейки,Коронавирус в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.