Коронавірус в Україні: МОЗ повідомляє та нагадує про відповідальність

28 березня 2020, 11:27
Власник сторінки
военный инженер
0
21
Коронавірус в Україні: МОЗ повідомляє та нагадує про відповідальність

Станом на сьогодні більше 50% українців, які інфікувалися коронавірусом і в яких розвинулися симптоми захворювання COVID-19, – це люди віком від 18 до 49 років.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник Міністра охорони здоров'я, Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

“Це свідчить про те, що старша вікова група населення України більше прислухається до рекомендацій МОЗ України щодо запобіжних заходів від інфікування на COVID-19, дотримується карантину та обмежує свою мобільність. Водночас люди віком від 18 до 49 років ще зневажливо ставляться до загрозливої ситуації”, - зазначив Ляшко.

Також МОЗ нагадує, що самоізоляція протягом 14 днів є обов’язковою для всіх громадян, котрі повернулися з-за кордону. Це допоможе знизити ризик поширення коронавірусної інфекції.

Якщо ви бачите, що людина під час самоізоляції системно порушує санітарно-гігієнічні норми та наражає тим самим на небезпеку оточуючих, повідомте про це правоохоронні органи.

Штраф за порушення режиму самоізоляції складає від 17 до 34 тис. гривень.

Це турбота про ваше здоров'я і здоров'я ваших дітей, батьків та оточуючих.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: МОЗ,рекомендации,Коронавирус в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.