СБУ спростувала черговий відео-фейк про коронавірус в Україні

23 березня 2020, 10:05
Власник сторінки
военный инженер
0
18
СБУ спростувала черговий відео-фейк про коронавірус в Україні

Кіберфахівці Служба безпеки України спростували відео про побиття людини, що кашляла у громадському транспорті, через коронавірус

"Друзі, у соцмережах – черговий фейк про коронавірус. Не встигли "відлітати" гвинтокрили, які мали розпилювати вночі дезінфекційні засоби, як наші кіберфахівці зафіксували спроби розповсюдження нової нісенітниці", - наголошують в СБУ.

Тепер в мережі "розганяється" відео про те, що в міському транспорті (спочатку йшла мова про Вінницю, а потім про Львів) сталася бійка, оскільки один з пасажирів нібито кашляв та мав ознаки коронавірусу".

В СБУ встановили, що даний конфлікт насправді був зафіксований значно раніше і жодним чином не пов’язаний з пандемією COVID-19. 

Першоджерелами розміщення цього відео, за даними кіберфахівці СБУ, стали "боти" проросійського спрямування. Згодом ці матеріали стали активно поширювати на сепаратистських та проросійських ресурсах. 

Аномальне "вірусне" поширення матеріалу вказує на залучення "ботоферм" для дестабілізації ситуації. Тому, вкотре СБУ закликає і ЗМІ, і громадян ретельно ставитися до перевірки інформації та користуватися офіційними джерелами. Такі публікації спрямовані лише на розхитування ситуації в нашій державі.

На даний момент співробітниками СБУ здійснюються заходи для встановлення та притягнення до відповідальності осіб, які свідомо поширюють неправдиву інформацію.

Робота з виявлення та протидії фейкам продовжується.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,Львів,побиття,Вінниця,громадський транспорт,фейк,Коронавирус в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.