Закритий доступ до персональних даних або інформаційне харакірі

13 березня 2020, 16:13
Власник сторінки
0
175

Інформаційна ситуація, що скалася в Україні свідчить про існуванні реальної можливості використання спецслужбами РФ відкритості персональних даних співробітників українських силових структур з метою ї

1. Інформаційна ситуація, що скалася в Україні свідчить про існуванні реальної можливості використання спецслужбами РФ відкритості персональних даних співробітників українських силових структур з метою їх дискредитації, а також пошуку додаткових можливостей для вербування та фізичного впливу. Відкритий доступ до персональних даних співробітників СБУ взагалі, в тому числі і тих працівників, діяльність яких пов’язана з державною таємницею, буде використаний ворожими спецслужбами для інформаційного впливу, спрямованого, насамперед, на створення постійного конфлікту між українським народом та владою, а також окремими соціальними інституціями українського суспільства, збурення соціальної роздратованості у певних верст населення України. Відкритий доступ до інформації про декларування і персональних даних працівників СБУ стане потужним соціальним подразником і по суті оприлюднить прізвища носіїв державної таємниці.

2. В період ведення війни питання можливого витоку у відкритий доступ персональних даних співробітників СБУ і членів їх сімей гостро актуалізується. Слід неухильно виконувати вимоги нового порядку декларування відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» (у новій редакції). У статті 52¹ Особливості здійснення заходів фінансового контролю стосовно окремих категорій осіб вказано, що особи які займають посади, що належать до кадрового складу розвідувальних органів України та/або займають посади, прибування на яких пов’язане з державною таємницею у зв’язку з безпосереднім здійсненням такими особами оперативно-розшукової, контррозвідувальної, розвідувальної діяльності, а також особи які претендують на зайняття таких посад, та особи, які припинили діяльність, заходи, передбачені розділом VII цього Закону, організовуються і здійснюються у спосіб, що унеможливлює розкриття належності таких осіб до відповідних державних органів чи військових, у порядку, що визначається Національним агентством з запобіганням корупції.

3. Інформація про членів сім’ї осіб, вказаних в абзаці першому частини першої статті 52¹ «Закону України про запобігання корупції», які є суб’єктами декларування, з метою збереження державної таємниці зазначаються дані про таких осіб в обсягах, формі та за змістом, що унеможливлює розкриття їх належності до зазначених органів.

4. Серед політиків і журналістів завжди знайдуться особи, що з тією чи іншою метою будуть прагнути «професійно» виділити себе, задаючи, так звані дошкульні, «влучні» запитання, видаючи їх за соціальне замовлення. Відповідь на такі питання повинні бути однозначною – читайте Закон «Про запобігання корупції».

5. Оприлюднювати чи не оприлюднювати персональні дані співробітників СБУ, що мають доступ до державної таємниці і є питанням хибним, провокативним. А тим паче, що такі дані повинні зберігатись як визначає закон у Національній агенції з запобігання корупції. Тут ми не можемо погодитися з цією вимогою Закону. Усі декларації працівників СБУ слід зберігати (і вони зараз зберігаються) у спеціальному архіві СБУ, що унеможливлює доступ до них. У разі виникнення необхідності до них здійснюють доступ відповідні служби СБУ.

6. Досвід зарубіжних країн свідчить про те, що відомості про співробітників силових структур, насамперед про тих, які здійснюють контррозвідувальну чи оперативно-розшукову діяльність, а також їх персоніфіковані дані або їх родичів мають гриф обмеженого доступу.

7. У разі відкриття доступу до персональних даних співробітників українських спецслужб усій системі СБУ буде нанесено невиправну шкоду. Якби це відбулося то нагадало би такий факт з історії радянських спецслужб, коли у 1952 р. Л. Берія одночасно викликав у Москву на нараду усіх резидентів, що ніяк не відповідало вимогам конспірації. Така дія нанесла величезну шкоду системі усієї зовнішньої розвідки.

Обговорюючи питання щодо використання персональних даних окремих категорій громадян не слід забувати крилатий вислів банкіра Натана Ротшильда, відомий протягом двох століть: «Хто володіє інформацією – той володіє світом». Популярність і успіх Ротшильдів «закарбували» ці слова в свідомості мільйонів представників абсолютно різноманітних професій. Сучасне XXI століття гордо назване епохою «інформаційних технологій». Саме тому вислів Ротшильда не лише не застаріває, але стає актуальнішим з кожним днем.

Російські спецслужби, задля отримання інформації, використовують «в темну», у тому числі і журналістів – справжніх патріотів України, які не підозрюючи підлої цілі ворога, вимагають у керівництва країни оприлюднення декларацій співробітників українських спецслужб.

У даній проблемі слід перш за все віднайти відповідь на запитання «Cui prodest?».

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.