Російський фейк про податок за перерахування між банківськими картками

19 лютого 2020, 09:54
Власник сторінки
военный инженер
0
34
Російський фейк про податок за перерахування між банківськими картками

Останнім часом в соціальних мережах Інтернету розповсюджується фейкова інформація про нібито запровадження українською владою податку за перерахування коштів з картки на картку.

Останнім часом с соціальних мережах Інтернету («Вконтакте», «Однокласники», «Twitter», «Instagram», «Facebook» та меседжерах «Telegram», «Viber», «Whatsapp») розповсюджується фейкова  інформація, про нібито  запровадження українською владою податку за перерахування коштів з картки на картку та будь-якого прибутку отриманого громадянином неофіційно.

Такі дії російської пропаганди спрямовані перш за все на дезінформування українських громадян, розсіювання паніки серед населення, дестабілізації соціально-політичної ситуації в країні та дискредитації фінансового сектору нашої країни. Необхідність розповсюдження вказаного фейку виникла в головах російських пропагандистів вірогідно після оприлюднення  Національним банком України інформації щодо обсягу приватних переказів українців з-за кордону в Україну, який склав майже $12 млрд.      

Саме тому, одне з таких фейкових повідомлень, яке вже з’явилося в українському інформаційному просторі починається саме так:

«Заплатять всі, питання часу! Перекидання з картки на картку грошових коштів може погано закінчитися. І, якщо раніше податкова нічого не могла зробити, бо просто про це не знала, то зараз ця ситуація може змінитися. І доведеться платити податок за перераховані грошові кошти. І чималенький!»

Тому, співгромадяни, фільтруйте інформаційний «бруд», фейки та навмисно викривлені факти, які поширюються  російськими ЗМІ та «фабриками тролів», підтримуйте інформаційну гігієну. Мета російських пропагандистів одна – згубно впливати на суспільний інтелект українців, домогтися повної апатії та зневіри в кращому майбутньому для нашої нації.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: пропаганда,Нацбанк,інформаційна війна,податок,Росія-Україна,фейки,соціальні мережі,война на Донбассе
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.