У Києві накрили велику "ботоферму" росіян

30 січня 2020, 10:37
Власник сторінки
военный инженер
0
50
У Києві накрили велику  ботоферму  росіян

Служба безпеки України викрила у Києві велику "ботоферму", яку організували росіяни та переселенці з окупованого Донбасу. Вона займалася псевдомінуваннями та поширенням фейків у соцмережах.

За даними правоохоронців, організатори "ботоферми" мали понад 500 активних акаунтів. Через них провокатори поширювали у мережі неправдиву інформацію, підбурювали протестні настрої населення та здійснювали атаки на акаунти високопосадовців.

Особи організаторів встановлені. Кінцевою метою замовників було зниження довіри громадян до державних інституцій через розповсюдження недостовірної інформації щодо економічної та соціальної ситуації в Україні.

Окрім того, "ботоферма" розсилала анонімні повідомлення про мінування великих об’єктів і місць масового скупчення людей: торгово-розважальних центрів, станцій метро, автовокзалів.

Зловмисники також дистанційно реєстрували у телеграмі анонімні акаунти, через які незаконно продавали вогнепальну зброю, вибухівку, наркотики тощо.

"Ботоферма" розташовувалась в одному з орендованих офісів у Києві. Під час обшуку правоохоронці знайшли там комп’ютерну техніку, спеціальне обладнання (GSM-модеми, шлюзи) та майже 2 тисячі SIM-карток мобільних операторів. Також слідчі вилучили чорнові записи щодо реєстрації користувачів соцмереж, які писали провокативні коментарі під публікаціями українських політиків.

Наразі правоохоронці з'ясовують усі деталі роботи "ботоферми", щоб притягнути до відповідальності двох підозрюваних у її створенні.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Киев,Украина-Россия,СБУ,киберпреступность,война на Донбассе
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.