"Ексміністр вугільної промисловості ДНР" здався СБУ

29 січня 2020, 14:37
Власник сторінки
военный инженер
0
88
 Ексміністр вугільної промисловості ДНР  здався СБУ

Чоловік каже, що його було призначено в "уряд ДНР", який очолював громадянин Росії Олександр Бородай, за протекцією "віцепрем'єра" Олександра Калюського

Деталі: У спецслужбі повідомили, що поплічник окупантів повернувся у мирні райони України завдяки спецоперації, розробленій СБУ. Відразу після виведення з так званої "ДНР" він офіційно оформив відповідну заяву до української спецслужби, в якій повідомив про свою участь у функціонуванні незаконно сформованих на окупованих територіях "органів влади".

На відеозаписі, наданому СБУ, чоловік, чиє обличчя приховано, каже, що його було призначено в "уряд ДНР", який очолював громадянин Росії Олександр Бородай, за протекцією "віцепрем'єра" Олександра Калюського.

Ім'я колишнього чиновника "ДНР" не називається, проте, згідно даних відкритих джерел, "міністром вугільної промисловості" в "уряді ДНР" при Бородаю був Ігор Івакін, який залишив свій пост у серпні 2014 року.

Слідчі встановили, що псевдопосадовець регулярно відвідував засідання "уряду ДНР" та приймав активну участь у формуванні внутрішньої політики "профільного міністерства".

Він зокрема здійснював регулювання діяльності підприємств вугільновидобувної промисловості та розподіл енергетичних ресурсів на тимчасово окупованих територіях Донецької області.

Після усунення з посади він відкрив на території ОРДО власний бізнес, намагався дистанціюватись від роботи в "уряді" псевдореспублики та розмірковував над поверненням на підконтрольну українській владі територію.

Чоловік надав детальні свідчення щодо конкретних фактів безпосередньої причетності РФ до процесу окупації окремих районів Донеччини. Він також засвідчив причетність держслужбовців РФ, які перебувають на окупованих територіях Донецької області у статусі "радників", а також щодо організації злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів РФ, які виділяються для функціонування об’єктів вугільно-промислового комплексу окупантів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Украина-Россия,СБУ,Донецкая область,террористические организации,ДНР,Александр Бородай,война на Донбассе,ордло
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.