Майже 500 кібератак на критичну інфраструктуру було попереджено у минулому році

25 січня 2020, 16:38
Власник сторінки
военный инженер
0
25
Майже 500 кібератак на критичну інфраструктуру було попереджено у минулому році

Підрозділи контррозвідувального захисту інформаційної безпеки системно протидіють злочинній діяльності міжнародних хакерських угруповань, які іноземні спецслужби використовують на шкоду Україні.

Служба безпеки України комплексно та оперативно протидіє кіберзлочинності та гібридній агресії проти нашої країни через інтернет мережу. Так у 2019 році фахівці СБУ з інформаційної безпеки нейтралізували понад 480 кіберінцидентів та кібератак на органи державної влади та об`єкти критичної інфраструктури. За цей період також припинено функціонування більше ніж 1000 вебресурсів, що використовувались у злочинних цілях. Загалом у минулому році за напрямом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки розпочато 339 кримінальних проваджень, серед них:

- 158 за злочини у сфері використання комп`ютерних систем (ст. 361, ст. 362 Кримінального кодексу України);

-  34 за злочини проти основ національної безпеки (ст. 109, ст. 110 ККУ).

Фахівці СБУ ефективно співпрацюють із колегами з країн ЄС і НАТО для зміцнення колективної безпеки в інформаційному просторі та підвищення захищеності державних і фінансових структур до кіберзагроз.

Підрозділи контррозвідувального захисту інформаційної безпеки системно протидіють злочинній діяльності міжнародних хакерських угруповань, які спецслужби іноземних держав використовують на шкоду національній безпеці України. У минулому році Служба безпеки викрила 20 таких груп.

 Фахівці СБУ із кібербезпеки також проводять заходи із виявлення та припинення деструктивної діяльності бот-мереж, підконтрольних іноземним спецслужбам. Ці ресурси використовують для інспірування конфліктів в середині країни та маніпулювання громадською думкою.

Загалом за минулий рік за матеріалами Служби безпеки 34 сепаратистські адміністратори соцмереж були притягнені до відповідальності за поширення антиукраїнської пропаганди та протиправного контенту. Набув законної сили 21 судовий вирок. Крім того, майже 280 іноземцям, причетним до пропаганди сепаратизму в інтернеті, заборонено в`їзд в Україну.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,кибервойна,киберпреступность,информационная война,кибербезопасность,хакерская атака
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.