Вбивство Гандзюк: підозрюваного затримали у Болгарії

25 січня 2020, 10:29
Власник сторінки
военный инженер
0
23
Вбивство Гандзюк: підозрюваного затримали у Болгарії

У межах спільної спецоперації працівників правоохоронних органів Болгарії у співпраці із представниками СБУ та Офісу ГП затримано Олексія Москаленка, який підозрюється у вбивстві Катерини Гандзюк

Щойно у межах спільної спецоперації працівників правоохоронних органів Болгарії у співпраці із представниками Служби безпеки України та Офісу Генерального прокурора на території Болгарії затримано Олексія Москаленка (Левіна), який розшукується за підозрою у причетності до нападу на Катерину Гандзюк.

«Це затримання - яскраве підтвердження того, що повне розслідування справи Катерини Гандзюк і покарання всіх виконавців, організаторів та замовників є вкрай важливим для всіх нас. Це - наш пріоритет. Суспільство чекає від нас результатів і ми цілеспрямовано рухаємось до того, аби поставити в цій справі фінальну крапку», - заявив Голова Служби безпеки України Іван Баканов.

20 січня Офіс генпрокурора і Служба безпеки України провели обшуки у голови Херсонської облради Владислава Мангера, ексголови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, його ексзаступника Євгена Рищука та інших осіб у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Під відпрацювання силовиків потрапили члени злочинного угруповання «Москалів», учасник якого Левін тривалий час перебував у міжнародному розшуку як організатор нападу на Катерину Гандзюк.

Справжнє прізвище Левіна – Москаленко, уродженець м. Херсон, 41 рік. Член відомого в області ОЗУ «Москалів», раніше засуджений за серію вбивств разом зі своїм батьком (теж Олексієм Москаленком). Вийшов на волю в червні 2016 року за т. зв. «законом Савченко».

Левін був помічником депутата обласної ради Миколи Ставицького, близького до голови облради Владислава Мангера.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,Болгария,закон Савченко,Екатерина Гандзюк,Иван Баканов
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.