CБУ припинила протиправний механізм продажу інформації

20 грудня 2019, 15:56
Власник сторінки
военный инженер
0
21

Оперативники Управління внутрішньої безпеки СБ України викрили двох співробітників спецслужби на продажі інформації про деталізацію з’єднань мобільних операторів.

Встановлено, що співучасником указаної схеми є мешканець Києва, який займався протиправною діяльністю спільно з правоохоронцями. Зловмисники підшукували клієнтів для надання «послуг» через один із популярних месенджерів. Співробітники СБУ технічно забезпечували зняття інформації через підрозділи спецслужб, у тому числі на Донеччині. Досудове слідство встановлює точну кількість абонентів, які потерпіли від фігурантів справи. Наразі проводяться невідкладні слідчо-оперативні дії, приймається рішення щодо оголошення фігурантам справи підозри у вчиненні кримінального правопорушення. У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України триває досудове слідство.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: СБУ,криминал,внутрішня політика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.