Держоргани України атакуються ворожими спецслужбами

03 грудня 2019, 09:11
Власник сторінки
военный инженер
0
22
Держоргани України атакуються ворожими спецслужбами

У листопаді цього року Служба безпеки України і Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації заблокували 11 кібератак на державні інформаційні ресурси.

Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов. «Ми знаходимося в постійному режимі відбиття кібератак. Усі наші спецслужби працюють у надзвичайно напруженому режимі», — сказав Секретар РНБО України, додавши, що за кібератаками хакерських угруповань, як правило, стоять ворожі спецслужби, які «надихають і скеровують їх діяльність». За словами Олексія Данілова, урядовою командою реагування СЕRТ-UА в українському державному секторі у минулому році було зафіксовано більше шестисот, у цьому році — більше трьохсот кіберінцидентів, та здійснено відповідне реагування. «У першому півріччі цього року СБУ і Держспецзв’язок нейтралізували потужні DDoS атаки на державні інформаційні ресурси, зокрема, сайт ЦВК, сайт Президента України, лише у листопаді ц.р. було заблоковано 11 таких атак», — сказав він.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: хакеры,СБУ,киберпреступность,кибератака,РНБО
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.