Окремі “патріотичні” групи у соцмережах координує ФСБ

06 листопада 2019, 14:15
Власник сторінки
военный инженер
0
17
Окремі “патріотичні” групи у соцмережах координує ФСБ

Відомі українські “патріотичні” пабліки в соціальних мережах можуть координувати працівники ФСБ Росії задля того, щоб штучно “розгойдувати” становище в країні.

Про це заявив працівник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформбезпеки СБУ Олег Самойленко.

Як приклад підривної діяльності представник СБУ назвав ведення груп “Патріоти України”, “Українська революція”, “Всі на Майдан”, “Продовження Революції Гідностi”, “Майдан-3”, “Ми – патріоти України” громадянином РФ Сергієм Жуком.

У лютому 2017 року вищевказані сторінки в соцмережах були заблоковані СБУ, але Жук, підозрюваний у роботі на ФСБ, почав створювати нові.

“У 2014-2015 роках Сергій Жук воював на Донбасі на боці бойовиків, мав позивний “Москва”. У той період він викладав на особистій сторінці багато фотографій з Донецька, – розповів Самойленко. Він брав участь у катуваннях наших військовополонених – на його YouTube-каналі розміщені жахливі відео”.

Після повернення з Донбасу Жук почав робити вигляд, що він патріот України, і створив відповідні акаунти.

Олег Самойленко переконаний: цю роботу виконує команда кадрових працівників спецслужб, які системно вивчають економічну, соціальну та політичну ситуацію в Україні, а потім викладають здобуту інформацію “на перший погляд, начебто, правдиво, насправді – маніпулюючи і вкидаючи потрібні їм меседжі”.

“Ми вважаємо, що діяльність Жука можуть координувати фахівці Центру інформаційної безпеки ФСБ Росії“, – наголосив працівник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інфобезпеки СБУ.

За інформацією українського відомства, росіянин Жук – не єдиний підозрюваний у співпраці з ФСБ, який веде підривну діяльність в Україні через соціальні мережі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: спецслужбы,социальные сети,ФСБ,гибридная война,война на Донбассе
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.