Наші вже вдома: обмін полоненими відбувся

08 вересня 2019, 07:44
Власник сторінки
военный инженер
0
38
Наші вже вдома: обмін полоненими відбувся

Служба безпеки України з перших днів російської агресії долучилася до процесу звільнення українців.

Как сообщается на странице СБУ в Фейсбук, 7 вересня під патронатом Президента України Володимира Зеленського Служба безпеки України забезпечила повернення на Батьківщину 35 українських громадян, які незаконно утримувались в Росії та на тимчасово анексованій території АР Крим.
Серед звільнених українців двадцять чотири моряки з військових кораблів, що були захоплені спецслужбами РФ у Керченській протоці. Двоє з них - співробітники СБУ. В Україну повернулися також політв’язні Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, тяжкохворий кримськотатарський активіст Едем Бекіров.
Згідно з процедурою іншій стороні передано 35 осіб. Усі вони були засуджені в Україні за різні злочини або є фігурантами кримінальних проваджень. Їх звільнення відбувалося з чітким дотриманням українського законодавства та процесуальних норм.
Обмін проводився під наглядом Міжнародного комітету Червоного Хреста.
Служба безпеки України з перших днів російської агресії долучилася до процесу звільнення українців. З 2014 року, завдяки СБУ, до рідних та близьких з РФ та тимчасово окупованих територій повернулося 3280 наших громадян.
Робота Служби зі звільнення громадян України триває, адже тільки на території ОРДЛО незаконно утримується 227 українців.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: обмен пленными
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.