Нові правила маркування продуктів – захист споживачів та штрафи виробникам

12 серпня 2019, 13:28
Власник сторінки
0
56
Нові правила маркування продуктів – захист споживачів та штрафи виробникам
Штраф юридичним особам за недобросовісне маркування складатиме 62 595 грн

На території України почали діяти нові правила маркування.

З 6 серпня 2019 року на території України почали діяти нові правила маркування. Набрали чинності основні положення Закону України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів».  Тепер інформація має бути точною, достовірною та зрозумілою для споживача, не повинна вводити в оману стосовно характеристик, властивостей, складу харчових продуктів. Наразі на законодавчому рівні забороняється використання інформації, яка може ввести споживача в оману, особливо в частині властивостей і характеристик харчових продуктів і наслідків їх споживання, а також в частині приписування лікувальних властивостей харчових продуктів.

Штраф юридичним особам за недобросовісне маркування складатиме 62 595 грн, фізичним особам – підприємцям – 41 730 грн, відсутність інформації про алергічні складові потягне за собою штраф у розмірі 125 190 грн.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: продукты,продукты питания,маркировка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.