Дмитро Разумков у центрі нового скандалу

02 серпня 2019, 13:42
Власник сторінки
Свободный журналист
0
381
Дмитро Разумков у центрі нового скандалу
Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков

Керівник партії "Слуга народу" відкрито висловлює своє бажання розмовляти російською. До чого це призведе?

Керівник партії "Слуга народу", що має абсолютну більшість голосів на парламентських виборах, опинився в центрі скандалу.
Дмитро Разумков заявив, що розмовлятиме українською мовою тільки у Верховній Раді під час засідань. Це викликало невдоволеність багатьох радикально налаштованих державних та політичних діячів.
Закон "про забезпечення функціонування української мови як державної" набув сили лише 16 липня, а під час навчання народних депутатів від партії "Слуга народу" у Трускавці її лідер вже сказав, що переходити на українську мову повністю неправильно. Чи стане команда новообраного президента захисниками національних меншин або буде користуючись правом сильного порушувати закони власної країни?
Багато представників національних меншин висловлюють свою незгоду з прийнятими керівництвом України рішеннями.
Здавалося б Київ намагається боротися з несправедливістю й підтримати усі народності, що живуть на території країни.
Наприклад в одеському краєзнавчому музеї першого серпня відкрилася виставка під назвою "У двох світах – 25 німецьких історій. Німецькі меншини представляють себе", щоб продемонструвати як живуть етнічні німці в нашій країні.
Але питання в тому, що права "правильних" національностей дійсно не порушуються і навіть у згаданому мовному законі окремо прописані міжнародні мови, як ті, на яких можна спілкуватися і проводити навчання. Крім того, у документі особливо виділяється кримськотатарська мова.
Дмитро Разумков своєю заявою відкрито виступає за вільне використання російської мови не тільки у побуті, але й в більшості інших сфер.
Крім того, він заявив, що "питання про статус російської мови на Донбасі треба обговорювати". Чи не означає це, що мовний закон буде переглянуто?
І як тоді дивитися на заяви уряду України про намір запустити додаткові російськомовні засоби масової інформації, враховуючи, що багато українських інформаційних видань вже мають російськомовні версії.
У такій ситуації громадяни введені в оману. Незрозуміло як події розвиватимуться далі. На якій мові можна говорити, на якій ні? Як будуть розмовляти офіційні представники країни і чи буде це взагалі законно?
На ці питання якомога скоріше повинна дати відповіді нова влада.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: українська мова,Трускавец,Одеса,Україна,Дмитрий Разумков
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.