«Афера року на Хустщині»

27 червня 2019, 18:05
Власник сторінки
0
246
«Афера року на Хустщині»
«Афера року на Хустщині»

Як обікрасти громаду на мільйони гривень, захопивши належне їй майно без будь-яких рішень та погодження самої громади?

Як обікрасти громаду на мільйони гривень, захопивши належне їй майно без будь-яких рішень та погодження самої громади?

Майстер-класни та тренінги на таку тему може проводити людина-лікар, який свого часу давав клятву Гіппократа, особистість, яка, здавалося б, повинна бути еталоном чесності та порядності, на яку мали б рівнятися інші.

Так мало би бути та не в нашій країні.

Мова йде про «вічного» головного лікаря Хустської районної лікарні - Романа Володимира Михайловича.

Це, напевно, одна з найодіозніших особистостей на теренах Закарпатської області, який свого часу навіть змушував людей їхати до Києва на підтримку Януковича.

В Закарптатській області вже давно подейкують, що за десятки років керування Хустською районною лікарнею Романом установа, яка повинна бути еталоном та зразком для інших, завдяки «фаховому менеджменту» пана Романа В. М. перетворилася на заклад, куди приходиш своїми ногами, а звідти тебе виносять вперед ногами. Недаремно всі Хустяни віддають перевагу лікуванню в Мукачеві та Ужгороді, якщо у них є така можливість.

За словами місцевих, у цьому закладі все побудовано на «любові» Романа В. М. до грошей. Хочеш на роботу - гроші, хочеш посаду завідуючого - гроші, хочеш лікування - гроші. До речі, «такса» за пологи у Хустській райлікарні одна з найвищих у області. Місцеві кажуть - дійшло до того, що в окремих впливових бізнесменів Хустщини є навіть облаштовані свої власні лікарняні палати до яких іншим хворим зась, окрім як із погодження тих таки бізнесменів. Зусиллями Романа лікарню залишили майже всі фахові лікарі, а ті, які залишилися із останніх сил тримаються, аби не піти із посад. До слова, нагорода «Ганьба міста», яку свого часу вручила Ольга Фреймут начальнику відділу охорони здоров’я Хустської РДА Бабичу В. В. - це теж заслуга Романа, бо настільки безгосподарного підходу до організації роботи, яка є в Хустській районній лікарні, напевно, немає жодна установа району.

Тобто, як бачимо, Роман В. М. перетворив лікарню на такий собі сімейний клондайк, приватну власність, а не спільну власність громади, якою він найнятий на роботу, що, власне, і доводить ситуація, про яку ми розповімо вам у сьогоднішній публікації.

А мова ось про що.

Усіх вищеперелічених «здобутків» нашому «герою» виявилося замало, тож проявив він свого часу ініціативу з облаштування при Хустській районній лікарні кабінету, де проводилися б обстеження мешканців нашого краю за допомогою апарату МРТ.

На перший погляд справа хороша та благородна, однак фінансування на вказаний проект у місцевому бюджеті не було, тож він звернувся із клопотанням до Хустської районної ради для укладення договору оренди приміщення із підприємцем, який у свою чергу мав облаштувати під таку мету приміщення, закупити необхідне обладнання і проводити відповідні обстеження для наших краян (звісно не задарма).

Все було реалізовано саме в такий спосіб - приміщення взято в оренду ТОВ «Інфотехмед», яке провело відповідні ремонтні роботи, закупило техніку і розпочало свою роботу.

І все би нічого - громада отримує сучасну та якісну послугу, маємо додаткові робочі місця, до бюджету сплачуються податки. Однак, учасникам такого проекту виявилося замало цього результату, тож вирішили вони вкрасти належне громаді Хустщини майно, вартістю в мільйони гривень.

Думали-думали і нічого кращого не придумали, як заручитись підтримкою суду і нахабно, цинічно та тихенько «вивести» частину приміщення районної лікарні із власності громади, приватизувавши його, заручившись підтримкою суду.

Суть схеми така - ТОВ «Інфотехмед» (далі -ТОВ) бере в оренду приміщення в лікарні. Під це приміщення ТОВ має намір збудувати окремий вхід, у зв’язку з чим укладають договір на проведення будівельних робіт.

Підрядник проводить такі роботи і пред’являє вимогу до ТОВ, аби те відшкодувало відповідну суму коштів.

ТОВ повідомляє, що таких коштів у нього немає і тоді підрядник звертається до суду із позовом, у якому просить стягнути суму коштів за виконані роботи із ТОВ «Інфотехмед» та третьої (підставної) особи - такого собі - Акар Володимира Михайловича.

В ході судового розгляду сторони доходять до мирової угоди, за якою підставна особа сплачує кошти на рахунок підрядника, останній відмовляється від вимог до ТОВ, а воно, у свою чергу, у зв’язку з відсутністю коштів не заперечує проти визнання права власності на збудований вхід, площею УВАГА!!! - 87,8 метрів квадратних (ідентично площі орендованих приміщень).

Після чого підставна особа реєструє своє право власної на «вхід», який за розмірами складає площу повноцінної амбулаторії в селах Хустського району (копію ухвали суду додаємо до матеріалів публікації).

Як то кажуть - «ловкость рук и никакого машенничества».

Ну і, як ви вже напевно здогадалися, жодного «входу», тим паче площею за розмірами із сільську амбулаторію, на справді збудовано не було. Під цією площею, нібито входом, ці панове аферисти провели через суд приміщення, орендоване компанією «Інфотехмед» в громад Хустщини.
Та найцікавіше лише попереду. За нашою інформацією на таку аферу пан головний лікар погодився для того, аби отримати 30 % відсотків від цього бізнесу для себе та свого сина - Романа Руслана Володимировича, а також працевлаштування останнього.

Це, зокрема, підтверджується і витягом із реєстру юридичних осіб, із якого вбачається, що співзасновником ТОВ «Інфотехмед» є невістка Романа В. М. - Роман Мар’яна Михайлівна (витяг із реєстра додаємо до публікації), а також Куртяк Єлизавета Петріана. Батько останньої - Кузьма Василь Васильович є давнім другом Романа В. М., має фармацевтичний бізнес і тісно співпрацює із головним лікарем, адже має в лікарні і дві власні аптеки.

До слова, нещодавно вони обоє, як члени виконкому Хустської міськоі ради проголосували за відчуження приміщення у центрі міста Хуст за мізерну ціну в 70 тисяч гривень, вартість якого варіюється на ринку лише за скромними оцінками в більше ніж 1000000 гривень і лише силами окремих принципових, молодих та незаангажованих депутатів міськради вдалося зірвати цю аферу.

Та в продовження нашого матеріалу треба зазначити також, що після цієї «афери року» син Романа В. М. - Роман Руслан Володимирович покинув тепле і насижене місце завідуючого неврологічним відділенням, яке свого часу приготував та подарував йому татусь і перейшов працювати лікарем з проведення обстежень МРТ саме на цьому апараті, в цьому облаштованому приміщенні, яке орендувало, а тепер вже прихватизувало ТОВ «Інфотехмед».

Погодьтеся, що не кожен з власної згоди покинув би таку ласу посаду, аби перейти просто обстежувати пацієнтів за допомогою апарату МРТ.

Правда і тут Роман Р. В. довго не затримався, бо, напевно, не відчував себе паном і керівником, тож вирішив шукати щастя на керівних посадах у директоратах Міністерства охорони здоров’я, конкурси на які він успішно та з тріском провалив.

І тут питання - як можуть у всіх на очах та безкарно проходити такі нахабні схеми у Хустській районній лікарні.

Та ми маємо відповідь і на це питання. Все дуже просто - Роман В. М. має дуже впливового зятя, який обіймає посаду першого заступника прокурора Закарпатської області Шимона Івана Петровича, який теж є доволі скандальною та одіозною особистістю.

На наше переконання саме цим і викликана безкарність та замовчування таких ситуацій у правоохоронних структурах.

Отож ми просимо вважати цю нашу публікацію офіційним зверненням до правоохоронних структур з метою вжиття відповідних заходів щодо повернення майна до власності громади та притягнення до відповідальності винних осіб.

Та це далеко не остання хитра оборудка цього «лікаря». Тож про наступні схеми одіозної сім’ї Романів четайте вже незабаром у наших наступних публікація.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: афера,Закарпаття,Хуст
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.