Людський вимір Донбасу

15 червня 2019, 15:15
Власник сторінки
0
60
Людський вимір Донбасу
прес конференція проекту «Люди до людей»

Як відродити Донбас та повернути людей?

Як відродити Донбас та повернути людей — ймовірно, одне з найскладніших завдань часів незалежності України, яке має вирішити новообрана влада. І в цьому їй варто, першою чергою, звернути увагу на ті напрацювання, які вже є у громадськості.

Так, цього тижня п’ять громадських організацій Донеччини та Луганщини презентували в Києві системний проект «Люди до людей» — розроблену й протестовану програму з відновлення та реконструкції зруйнованих регіонів.

 

«Для мене найважливішим у цій програмі є людський вимір. Я вважаю, що одним із головних завдань після припинення вогню є повернення людей додому. — говорить лідерка громадської спілки «Енергія миру» Людмила Русаліна. — Необхідно відновлювати соціальну сферу , адже людина – це найголовніше, що є. Тому всі кроки й пропозиції щодо міжнародно-правових дій, політики примирення, економічних факторів реінтеграції та розвитку господарства регіону, освітнього й наукового аспектів реінтеграції, ролі громадянського суспільства тощо мають формуватися через вимір Людини. А саме — через вимір людей, які нині мешкають на окупованих територіях і людей, які мали би повернутися додому.

І саме така структура, яка пропонується зараз громадою, з моєї точки зору, має бути прозоро підтримана на державному рівні».

 

Тим більше, що для реалізації запропонованої програми вже проведено перші перемовини з міжнародними інвесторами. Аби ті йшли назустріч, передбачене регулярне звітування та максимальне убезпечення від корупційних схем: від камер спостереження 24/7 на будівництвах й до віртуальних кабінетів для кожного донора, де вони бачитимуть весь рух коштів.

Крім будівництва, економіки та бізнесу, 20% планується направити на соціальні проекти. Першу такі ініціативу вже запустили — це телефонний додаток для людей з вадами слуху.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: примирение,війна,політика в Україні,примирення,война на Донбассе
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.