Аваков — це ERROR правоохоронної системи держави. Ця помилка має бути виправлена

06 червня 2019, 12:58
Власник сторінки
Експерт, координатор проектів, фахівець з державного управління та місцевого самоврядування
0
78

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков має піти у відставку

Коли поліцейські трощать палицями активістів, знаходяться ті, хто каже: «Такий порядок». Коли поліцейські збивають на смерть людей на пішохідних переходах — більшість просто визнає, що сталося прикре ДТП. Історії повторюються, ідуть по колу і з часом стираються з пам’яті. Однак не сьогодні. 31 травня двоє п’яних поліцейських убили 5-річного хлопчика. Просто так, забавляючись зі зброєю.

Якби така подія трапилася у якійсь країні Європи — була б негайна відставка очільників міністерств і нацполіції. Бо, по-перше, вони не дали б собі морального права працювати далі, а по-друге, піднятий загальнонаціональний бунт утопив би їх у ганьбі без шансів на повернення в політику.

Потоку осуду, зневаги і розпачу в бік міністра внутрішніх справ України замало. Це лиш емоції, яким властиве затухання. Так, як це не цинічно звучить, але горе батьків, які втратила сина, залишиться їхнім горем до кінця життя. Проте не всіх решти. Акції, мітинги, пости з обуренням, перепости і «розлючені смайлики» — лише фарс. Годі! Сподівання на нову поліцію, яка СЛУЖИТИМЕ і ЗАХИЩАТИМЕ народ, померло разом із Кирилом.

Якщо ми як суспільство і як держава нічого із цим не зробимо, майбутнє нам не пробачить. Це вирок нашій громадській спроможності, це ганьба перед поколінням Кирила.

 

Закликаю до об’єднання! Тут не стоїть питання політики. Тут стоїть питання справедливості та страху за майбутнє. Ці прогнилі судова і правоохоронна системи вже сьогодні демонструють своє небажання (або нездатність) змінюватись. Але ми не маємо морального права із цим миритися.

1. Щоб задовольнити вимогу суспільства на чесне правосуддя, потрібно вимагати гласність судового процесу. Онлайн-трансляція судового засідання має бути у відкритому доступі мережі YouTube. Розгляд справи має бути відкритим, без перешкоджання доступу для журналістів та громадськості.

2. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков має піти у відставку.

Сьогодні я зареєструвала петицію за звільнення міністра Авакова і прошу її підтримати.

«Звільнити міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова як неефективного керівника, з вини якого було провалено реформу Національної поліції.

 

Наслідком його профнепридатності стало те, що Міністерство нездатне виконувати своє першочергове завдання — створення безпечного середовища життєдіяльності громадян. Свідченнями провальної роботи міністра є ситуація з убивством херсонської активістки Катерини Гандзюк, передвиборчий інцидент на Контрактовій площі, побиття активістів у Подільському відділку поліції Києва, а тепер — цинічне вбивство 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому двома поліцейськими. Садистська поведінка людей у погонах остаточно підірвала віру українців у реформу МВС, «нову Національну поліцію» та її спроможність бути на сторожі законності, спокою та безпеки громадян України»

 

Ми вже багато що пробачали і на що закривали очі. Але смерть дитини пробачити не можна. Аваков — це ERROR правоохоронної системи держави. І ця помилка має бути виправлена.

 

Петиція за звільнення міністра Авакова №22/059800-еп. Режим доступу: https://petition.president.gov.ua/petition/59800 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.