Захист тварин в Україні: обмін думками

12 травня 2019, 16:18
Власник сторінки
політконсультантка
0
83
Захист  тварин  в  Україні: обмін думками

Ми європейці? Поки що ... напівєвропейці.

Нещодавно мене запросили взяти участь у ток-шоу на каналі NEWSONE: про безпритульних тварин, їх долю і захист. Прийшли політики, волонтери і зоозахисники, зірки-селебріті. Прийшли і люди, які «недолюблюють»  безпритульних  тварин,  вбачаючи в них загрозу довкіллю та власному здоров’ю.

Програма розпочалася з того, що безпритульні тварини - загроза людям, тож їх, мовляв, треба «гуманно» присипляти. Лякали людей історіями з покусами, сказом, лишаєм…

Журналісти зв’язалися з Ізраїлем і звідти також намагались нас переконати, що безпритульних тварин слід присипляти, як це роблять у США й Ізраїлі.

Натомість ми з колегами-зоозахисниками говорили про налагодження в Україні європейської інфраструктури захисту тварин, яка виключає ефтаназію та передбачає патронат й адопцію тварин. Адже ми – європейська країна з відповідними розмірами, населенням, великим потенціалом самоорганізації, волонтерства і місцевого самоврядування.

У студії йшлося про формування громадської культури консенсусу в суспільстві, а також з місцевою владою, аби перймати та адаптувати в Україні передові гуманні практики європейських країн у сфері захисту прав тварин.

Під час запису програми вельми позитивно вразила позиція нардепа Євгена Балицького – автора законопроекту про заборону жорстокого поводження з тваринами. І такі політики в парламенті є, і слід разом працювати, аби таких парламентаріїв ставало більше.

Хочеться сподіватися, що заклик учасників передачі до толерантності, до відповідальності, до взаємоповаги почули і можновладці, і глядачі.

Справив приємне враження підхід до цієї непростої теми журналістського коллективу телеканалу NEWSONE : усі люблять братів наших менших і виступають за те, аби вони мали право на гідне життя.

Тепер черга політиків, які розробляють та приймають «державні» рішення. Нагально необхідно  хоча б трішки "підтягнути" захист прав тварин законодавчо.

Адже ми європейці? Поки що ... напівєвропейці.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.