Український Вибір, або як не повторити помилок Помаранчевої Революції

23 березня 2019, 13:34
Власник сторінки
Управленец
0
60
Український Вибір, або як не повторити помилок Помаранчевої Революції
Forbes Украина

Погляд на варіанти вибору Президента зі сторони звичайного українця

Залишився всього лиш тиждень до першого туру виборів Президента України. Як завжди темп гонки наростає перед фінішною прямою, політична ситуація гарячішає – кандидати роблять гучні заяви, обливають один одного брудом та критикують. Хаос. Але ж за кого голосувати пересічному громадянинові і як не залишити забутою криваву ціну заплачену Небесною Сотнею, солдатами та волонтерами відразу ж після президентських виборів. Як бути впевненому, що гучні заяви державних мужів заставлять прокинутися економіку України і дозволять підвищуватись соціальним стандартам життя?

Голосувати за старого Президента чи за Нового? Якщо нового, то кого? Не простий вибір, якщо хочете щоб він мав значення і вплинув на результат.

Давайте почнемо з розгляду кандидатури поточного Президента, Петра Порошенка. Не можливо сказати, що країна не змінилася за його президентський строк. Це дуже не вірно. Ми змінилися дуже сильно. Революція Гідності, втрата Криму та війна на Сході заставили змінитися. Було багато людей та країн задіяних в цій зміні, щоб не допустити втрату нами державності. Могли би зміни бути кращими? Так могли б, якщо саме високе керівництво країни хотіло б і підтримувало зміни не тільки на словах. Зміни були змушеними під впливом волонтерів та зовнішніх грантів від Західних партнерів. В реалії Система захищала себе від змін. Нові люди, які прийшли запроваджувати зміни не отримали підтримку найвищого керівництва просто тому що більшість керівників вищої і середньої ланки залишалися на місці і були частиною старої системи. Вони не були звільнені в результаті так званої очистки влади після Революції Гідності. Зміни важко впроваджувалися і майже всі саботувалися урядовцями. Звичайно, вибираючи Петра Олексійовича можна бути впевненому, що країна продовжуватиме рухатись в тому ж напрямку, але швидкість і довговічність цих змін під питанням.

Наступний кандидат темна конячка, Володимир Зеленський. Він активно розрекламував себе через широко відомий фільм «Слуга  Народу» і багато інших комічних шоу, в яких він задіяний як актор і продюсер. Володимир пропагує себе як кандидата незалежного від старої системи, готового запроваджувати зміни та боротися с корупцією (головною хворобою політичної системи України). Він новий в політиці ї, але однозначно успішний керівник, про що говорять його медіа проекти. Все буде залежати від того, чи він сам піде в політики чи його курують старі відомі гравці, як Ігор Коломойський. Володимир також не зовсім експертно показав себе при обговорені планів розвитку економіки, що також говорить про його обмежені економіко-політичні знання. Навколо цього роздуто велику антикампанію, щоб понизити його попередньо дуже високі рейтинги.

Ну і звичайно ж в трійці лідерів присутня Юлія Тимошенко – сильна жінка, що неспинна в своїх спробах отримати позицію Президента України. Вона оновила програму для того щоб залучити виборців молодшого віку ніж її поточні. Проте досвід її роботи прем’єр міністром, корупційні скандали та всім відомі зв’язки омежують ці спроби. Це все. Можливо в неї будуть шанси поборотися в другому турі з Володимиром, якщо той продовжуватиме робити такі значні помилки. Проте наразі швидше за все вона програє друге місце Петру Олексійовичу. Та не дивлячись на це можна бути впевненим що Юлія Володимирівна буде боротися в парламентських виборах осінню, її енергія та стороння фінансова підтримка здаються нескінченими.

Інший кандидат, якого варто тут згадати це Юрій Бойко. Кандидат який взяв на себе лідерство колишніх членів Партії Регіонів після втечі Віктора Януковича. Майже не потрібно коментувати. Частина команди яка почала криваву історію, чіткі зв’язки з РФ обмежують пул його виборців. Єдина річ, яка може дати йому додаткові бали це роль миротворця яку він пробує грати. Проте після оплати такої високої ціни людськими життями одиниці зможуть простити війну та забути, хто її підтримував.

В переліку є ще багато кандидатів (першопочатково більше 40), але шанси що хтось з них пройде в 2 тур дуже низькі. Хоча й серед них є достойні вибору кандидати.

За кого проголосують звичайні українці ще не відомо. За кого голосуватиму я ви можливо прочитали між слів. Але я, як і всі українці голосую за Незалежність та Економічне процвітання нашої Країни. Ми як нація заслужили на кращого Лідера який би нам допоміг туди дістатися.

Сергій Булат

Про автора – одружений, маю сина. Також маю більше 15 років досвіду управління промисловими підприємствами. Був волонтером задіяним в програмах змін Міністерств. Волонтер глобальних екологічних програм. Поезія як хобі (поки що).

Посилання на публічні профілі:

                                         


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.